Etiketttrix-träning-tävling
Läst 13698 ggr
AnneN
2010-10-16, 17:48

Tävlingslicens

Från och med den 1 januari 2008 blev det krav på att oregistrerade hundar och blandrashundar ska ha tävlingslicens för att kunna tävla i officiella grenar.

Från och med 1 januari 2008 blev det krav på att oregistrerade hundar ska få sina prov och tävlingsresultat registrerade på SKKs Hunddata. Licensen kan du ansöka om här och kostar 495 kronor (gäller endast under år 2013), sedan tillkommer en kostnad på 80 kronor för ägarregistreringen.

tavlingslicens.png

Alla oregistrerade hundar som deltar i prov-eller tävling vara ID-märkta och inneha en tävlingslicens utfärdad av SKK.
Tävlingsresultatet som oregistrerade hundar uppnår ska registreras på SKK och synliggöras på lämpligt sätt på SKKs webbplats.
Oregistrerad hund ska kunna tilldelas de titlar i de discipliner där man inte kräver exteriör merit, dock är ordet "championat" förbehållet hundar med stamtavla. Med oregistrerad hund avses hund som inte har registreringsbevis utfärdat av SKK. Tävlingslicensen består av ett kort där uppgifter om hundens id-nummer, namn och tävlingslicensnummer finns tryckta. Licensnumret ska uppges vid anmälan till tävling och prov och tävlingslicensen ska kunna uppvisas vid tävling/prov.

Tävlingslicensen tillhör hunden och gäller i hela hundens liv, oavsett om hunden byter ägare.

När tävlingslicensen är betald skickas den hem till den person som står som ägare till hunden i SKKs ägarregister. Detta sker även om en annan person ansökt om licensen och betalat den. Står flera personer som ägare i SKKs ägarregister skickas tävlingslicensen till den person som står först.

Allmän information

Från och med 2008-01-01 krävs tävlingslicens för alla oregistrerade hundar som ska delta vid tävling eller prov inom SKK-organisationen. Med oregistrerad hund avses hund som inte har ett registreringsnummer hos SKK. Tävlingslicensen är förenad med en avgift som betalas online genom att följa anvisningarna i webbtjänsten.

För att en tävlingslicens ska utfärdas krävs att hunden är id-märkt och ägarregistrerad hos SKK.

Är din hund inte ägarregistrerad hos SKK har du möjlighet att göra detta i samband med ansökan genom att följa instruktionerna i webbtjänsten. Ägarregistreringen är förenad med en engångsavgift som betalas i samband med betalning av tävlingslicensen.Vid ägarregistreringen sparas dina personuppgifter i SKKs personregister. Personuppgifterna kan komma att användas för utskick av information/erbjudanden relaterade till SKK samt för marknadsföringsändamål. Detta kan avsägas genom att kontakta SKKs medlemsavdelning via e-post id@skk.se eller telefon 08-795 30 50.

Observera att du inte kan ansöka om tävlingslicens via denna webbtjänst om du har skyddade personuppgifter, om din hund har ett chipnummer som inte följer ISO-standard (till exempel hund som importerats från land utanför Europa) eller om du saknar svenskt personnummer. Ansökan görs i dessa fall genom att kontakta SKKs medlemsavdelning.

Har du frågor om tävlingslicenser eller stöter på problem med webbtjänsten är du välkommen att kontakta SKKs medlemsavdelning via e-post id@skk.se eller telefon 08-795 30 50 (vardagar kl. 10-12 och 13-15).

Zita.jpg

Text och foto av Cerrolyn, SajtvärdTävlingshundar och Brukshundraser, MedarbetareVallhundar

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
2010-10-16, 19:29
#1

Har ni skaffat tävlingslicens till era blandisar?

Det har inte jag ännu, men lutar åt att jag kommer göra det så småningom då jag tycker det är kul att tävla och har hittat ett par sporter som passar för mig & velvet (rallylydnad & agility) Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Trojasmatte]
2010-10-16, 19:39
#2

Jag har tävlingslicens åt Troja! Glad

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Michaela-N
2012-02-29, 22:06
#3

Jag ska skaffa det nu så snart jag hittat hundmappen med Hugos veterinärintyg och försäkringsblanketter och vaccineringspapper där ID-nummret står, för hela hundmappen har försvunnit i flytten och ligger säkerligen någonstans längst ner i en kartong tillsammans med tre tusen andra mappar Rynkar på näsan

Jag kommer tyvärr inte ihåg chipnumret utantill (brukar man göra det? hehe) så jag får snällt vänta på att mamma packar upp alla lådor innan jag ansöker Skrattande

Upp till toppen