Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Akut hjälp!

2018-01-20 21:24 #0 av: Shine

Snälla Hjälp.

Vi bestämde oss att hjälpa en gammal dam med hund att hjälpa hunden få ett nytt hem eftersom hon inte kunde ge honom det han behövde längre. Han var hos oss i 6 veckor.

En helt underbar hund. Tillgiven, lojal, smart... Hade vi haft ett liv för hund så hade han fått stanna hos oss. Han är bäst till 98% men de 2 andra % behöver ett medvetet förande. 

Vi märkte att han hade svårt för andra hundar och blev stressad ute. Drog i kopplet men kunde även gå fint, så inte stressad hela tiden. Vid två tillfällen på den perioden bet han 2 olika personer. En vid "korrigering" vid åsynen av en hund (vårt fel, vi överraskade honom och han visste i det tillståndet inte vad som var vad) och den andra gången när han upplevde en person han nyss hälsat på som hot när hon viftade med sina gångstavar. Vi visste sedan innan att han behövt försvara sin matte nyligen och förmodat blivit hårdhänt hanterad vid det tillfället. Också vår felbedömning alltså.

Vi hittade ett hem som sa sig ha erfarenhet av "problemhundar", det fanns backup, de verkade oerhört seriösa och de lovade honom ett föralltid hem.

Vi gav dem specifika instruktioner för hur de behövde undvika situationer som kunde stressa honom i början när allt var nytt och de behövde lära känna varandra först. Bygga upp tillit och respekt i lugn och ro och bli bästa kompisar. För han är verkligen en riktig bästis när han fått bo in sig!

De två första dagarna i det nya hemmet  fortsatte han att vara som vanligt som hos oss, den mest fantastiska personliga individ som finns. Allt gick jättebra och de skickade många blommor och hjärtan. De älskade honom. Dag 3 förklarade de att han bitit en person genom att gå emot våra rekommendationer. Efter det eskalerade det bara. De fortsatte att utsätta honom för stressade situationer som vi upprepade gånger specifikt sa att de inte kan göra i början och samtidigt både hälsa på människor och hundar i stressat superspänt tillstånd. Resultat - NOLL kontroll. Nu vill varken den nya ägaren eller backupen uppleva att han kan vara kvar. De menar att han är förstörd, i en röd zon konstant utomhus men underbar inomhus. De vill AVLIVA honom. "Backupen" ville avliva honom 3 timmar efter hon hämtat honom efter 1 promenad. (!!!)

Denna hund är ingen kandidat för avlivning! Detta meddelande är således ett sista utrop om HJÄLP av någon som är bekant med hundträning och är hundintresserad och inte bara "sällskapsdjurintresserad". Snälla om ni inte kan själva, kanske har ni någon kontakt som kan eller vet något. Precis ALLA tips är önskvärda! 

Snälla hjälp mig rädda denna hund som hamnat helt fel! 

Anmäl
2018-01-20 21:35 #1 av: Kaninen Florian

Nej gud vad sorgligt! vill själv adoptera honom!

Anmäl
2018-01-20 21:37 #2 av: Herveaux

Vad är det för blandning eller storlek på hunden?

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-01-20 21:39 #3 av: Shine

#1) PM:a gärna om du är seriöst intresserad! 

Anmäl
2018-01-20 21:40 #4 av: Shine

#2) Det är en Chinese chrested powder puff utan stamtavla.  

Anmäl
2018-01-20 22:58 #5 av: Shine

Dela gärna! 

Anmäl
2018-01-20 23:45 #6 av: Kaninen Florian

#3 Förlåt jag skrev otydligt, jag kan tyvvär inte köpa då vi redan har hund och kanin! Lycka till, avliva honom inte, han är bara misstolkad;(

Anmäl
2018-01-20 23:46 #7 av: Kaninen Florian

Kolla djurensrätt, vet inte riktigt så mkt om sidan, om de kan ta hand om hundar, men testa!

Anmäl
2018-01-21 12:28 #8 av: Herveaux

Det finns ingen organisation i närheten som hjälper till att omplacera hundar (tex hundstallet)? Dom kanske har kontakter med vettigt folk som kan vara intresserade.
Vart i landet finns han just nu?

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-01-21 17:15 #9 av: Shine

#8. Jag har tipsat nya ägaren av massor av hundinstruktörer, hundpsykologer och andra som kan hjälpa dem vidare lokalt.

Det stora misstaget vi gjorde var att lita på att de var kapabla och vana vid åtminstone ordinär hundträning/förnuft eller iaf förstå att följa enkla skriftliga anvisningar när de beskrev att de var vana vid hundar med problembeteenden som blivit bra tidigare. Men de gick emot allt. De hade hela hans bakgrund och visste allt. Det kändes tryggt, de gav ett seriöst intryck och de bad oss lita på dem. Men de vet inte vad de gör, de har gått emot allt och i detta fallet behöver man nog åtminstone vara hundintresserad och åtminstone lyfta ett finger för att söka information när man inte kan själv så att man inte förstärker de områden som behöver en medveten förare. 

Förmodat är han direkt bättre eller nästintill helt bra som han var hos oss, bara han är hos någon som kan lite generell vanlig konstruktiv hundträning. Vi är inga experter på något vis, men man låter inte en hund misslyckas och misslyckas och misslyckas på samma sätt om och om igen utan styrning och skyller sen på hunden. Något de var eniga om innan papprena skrevs på. De verkar tyvärr även labila i vad de hävdar, påstår,  bestämmer i vad de anser mot vad de sedan gör osv. Många 180 graders svängningar. 

Hoppas de inte hellre avlivar honom och hävdar att han är förstörd för att känna att de har "ryggen fri" ... snarare än att erkänna faktum, ge honom en ärlig chans och söka hjälp när de kan ge honom det han behöver. Stabilitet. Men det lutar tyvärr åt det. De vill inte ha honom längre.  Han finns i Eskilstuna. 

Anmäl
2018-02-25 17:03 #10 av: Kaninen Florian

#9

Hur har det gått? Har han fått en ny, vettig ägare? Eller i alla fall hjälp?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.