Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Vad kan ha hänt med hennes tass?

2017-06-18 01:49 #0 av: SajberFina

Min man var för en liten stund sedan ute med vår tax-drever och när de kom in så började hon plötsligt slicka sig frenetiskt på undersidan av högra framtassen. Ville inte riktigt stödja på den och när jag skulle undersöka tassen så fick vi typ bända loss henne för att hon skulle sluta slicka.
Det blöder ingenstans, trampdynorna är lena och fina och jag har tryckt och känt i precis varenda vrå känns det som. Ingenting reagerar hon på och jag känner heller inget som inte borde vara där.
Men så fort jag slutar undersöka så slickar hon igen och viftar med tassen. Jag försökte filma för att visa hennes beteende.
Efter en stund så skulle min man lägga sig så jag ville se om hon gick som vanligt, vilket hon gjorde, men jag var nyss och kikade till henne i sängen och hon slickar sig fortfarande.
Någon som har en aning om vad som kan ha hänt? Känner och ser som sagt ingen skada alls.

Anmäl
2017-06-18 01:58 #1 av: VoxBauers

Kan hon ha klivit på brännässlor? Badda med Salubrin och se om hon slutar slicka på tassen sen...

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2017-06-18 07:03 #2 av: Maria

Har hon blivit biten av något tro?

/Maria

 

Anmäl
2017-06-18 13:14 #3 av: SajberFina

Brännässlor var något som slog mig också. Visste inte om hundar reagerade lika dant på dem som vi
men hon gjorde nästan likadant för någon vecka sedan fast med en annan tass
nu är hon precis som vanligt

Anmäl
2017-06-19 19:11 #4 av: jenmjao

Jag tror inte brännässlor påverkar hundar.. Mina hundar istortsätt badar i brännässlor och har aldrig någonsin reagerat på det.
Däremot skulle jag kunna misstänka insekter, Insektsbett. Jag själv satt och väntade på bussen för 3år sedan och en liten flugliknande varelse var i busskuren med mig, jag var inte rädd (är livrädd för getingar) och sedan stack skitjäkeln mig och jag fick rodnad samt det gjorde något helvetes ont. Det försvann efter ett tag och jag har ingen aning om vad det var för insekt..

Anmäl
2017-07-21 21:00 #5 av: mikkan01

#4 Låter som en broms.

Mina hundar har inte heller reagerat på brännässlor så jag skulle också gissa på bett av något slag. Min schäfer kunde hålla på sådär när hon hade svamp mellan trampdynorna också. Eller när man gått ett tag på asfalt (brukade oftast gå i skogen).

Anmäl
2017-07-22 14:00 #6 av: jenmjao

#5 Jo men den var lika stor som en myra Förskräckt

Anmäl