Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Lurcher

2017-04-24 22:47 #0 av: Mim88

Hej!
Nu skulle jag vilja komma i kontakt med människor som har lurchers! Jag är otroligt intresserad av lurchers och tycker att mentaliteten kan bli fantastisk. Men, det som oroar mig är jaktinstinkten. Givetvis är den väldigt individuell men Det hade varit intressant att höra från er med erfarenhet hur ni upplever jaktinstinkten hos era hundar. Jag vill gärna kunna ha min hund lös i skog å mark. Jag är van vid att alltid ha kunnat ha det med mina hundar jag haft och är av åsikten att en hund inte ska behöva gå i koppel hela sitt liv. Rätt eller fel - så är det iaf min åsikt.
Jag har läst på en del om lurchers och vinthundsraser och det verkar skilja sig en del om.vad folk tycker och upplever. En del som haft flera vinthundsraser och /eller lurchers säger sig ha kunna träna bort jaktinstinkt en och andra säger att de tränat å tränat men ändå inte får bort den.
Jag är lite inne på att i framtiden öka familjen med en lurcher från Irland. Men, först mycket kött på benen!
Berätta också vilka raser er lurcher har! 😊

Anmäl
2017-04-24 22:56 #1 av: Changrila

Räkna med vinthundsmentalitet, dvs, en jaktidiot. Framförallt om du tar en från Irland. Eftersom du då inte köper en valp så kommer det bli ännu svårare och att kunna strosa runt med hund lös är i princip uteslutet. Däremot om du har tur och tränar extremt mycket, då kan det gå att ha hunden lös om du har koll hela tiden och kallar in ofta.

Sedan: skippa tanken på att "träna bort" jaktlusten. Det går inte. Det som kan gå är att lära hunden impulskontroll, att omrikta beteenden och att helt enkelt lyssna på dig som ägare. Men själva jaktlusten kommer alltid finnas där. Det går inte att träna bort sådant som går i arv och som ligger till grund för allt som hunden är.

Visst, du kan få en lurcher där det icke-vinthundiga slår igenom starkast, men räkna inte med det, risken är att du hamnar med en hund som inte alls är som du väntat dig då.

Anmäl
2017-04-25 12:40 #2 av: starcastle

Det finns minst 2 svenska Facebookgrupper om lurcher, där finns massor av folk att fråga.

Anmäl
2017-04-25 21:27 #3 av: Mim88

Tack för era svar och tips! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.