Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Australian shepherd/labrador mix?

2016-09-19 18:13 #0 av: Zagesse

Hallå hallå!

Till nästa sommar planerar jag att skaffa en australian shepherd och är förstås beredd på allt vad stimulering och träning innebär :) 

(Förtydligande: Jag är intresserad av allt vad hundsport innebär, så det är absolut inte en lugna-promenad-hund jag är ute efter och går heller inte efter utseendet i val av ras). 

Nyss fick jag syn på den här helt bedårande aussie/lab-mixen och undrar om någon har hört om den? Tänker att labbens lojalitet och mildhet skulle kunna komplettera aussien rätt bra utan att för den sakens skull gå emot aussiens energiska natur. 

Vet ni om det finns någon seriös uppfödare i Sverige?

Anmäl
2016-09-19 18:18 #1 av: IngaTrnqvist

Finns inga uppfödare alls av den korsningen, skulle väl vara om man hittade en hoppsankull på blocket.  Tror det blir bättre om du läser in dig mer på olika linjer på renrasig aussie istället :) 

Anmäl
2016-09-19 18:35 #2 av: Jetaime

Om det nu finns specifika planer på att skaffa en aussie, så måste det väl finnas en anledning till att du valt just den rasen? En australian shepherd är en aktiv, arbetande bruks- och vallhund som kräver sin förare. Vad har du för planer för hunden och vad kan du erbjuda? 

Tänker du att blanda in labben skulle göra att du får en "lättare" hund, eller vad är tanken med? 

Och som #1 säger så finns det ingen "uppfödare" som föder upp den korsningen.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Besök gärna min hemsida: www.lillarod.weebly.com 

Anmäl
2016-09-19 19:24 #3 av: Zagesse

Agility, parkour och lydnad är väl det jag tänker fokusera på, och framför allt bygga på bandet mellan hunden och mig.  Jag har redan kontakt med uppfödare och har träffat tiken och hennes förra valpar, så aussie blir det!

Med aussie/labbe tänkte jag inte direkt på att skaffa sådan istället för en renrasig utan enbart lära mig mer om blandningen genom folk som har erfarenhet av den. Av ren nyfikenhet!  

Anmäl
2016-09-20 19:35 #4 av: Turast

är det din bild? 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.