Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Tips på blandrashund för pensionärer

2016-09-04 15:49 #0 av: Ebba19

Hejhej!

Jag vill gärna ha tips på en härlig blandrashund som passar pensionärer. En hund som inte kräver massor av motion men ändå kan följa med på långpromenader då och då.  Barnvänlig måste den vara pga av barnbarn.  En liten/mellan storlek och en ganska lätthanterlig hund. Skulle även va ett plus om den är allergivänlig!

Har  kollat på lite blandningar med cavalier och pudel i sig, har ni kunskap eller tips om någon härlig blandis, skriv gärna! Skulle ni veta en renrasig hund som passar så kan du gärna skriva det med :)

Anmäl
2016-09-04 16:04 #1 av: AnneN

Enklare att tipsa om ras/raser om du beskriver vad du vill aktivera hunden med förutom promenader, hur mycket pälsvård vill du pyssla med?

Vad som är allergivänlig ras och inte varierar beroende på allergikern, en del tål inga hundar alls, inte ens nakenhundar, andra tål olika pälstyper bättre än andra och en del tål bara vissa individer i men inte andra inom samma ras.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-09-10 12:52 #2 av: Dagsjötorp

Hej! Jag själv är allergisk mot vissa hundar men tål bl a shih tzu ,pudel, Lhasa apso och bishon frise.har själv en korsning på Lhasa apso och shih tzu! Vilket jag tycker är en bra korsning för dels så var det samma ras fram till 1940 talet och de är väldigt lika både mentalt och fysiskt! Raserna har inte krav på att stimuleras mycket varje dag! Har diskbråck själv så jag har dagar då vi bara går kiss och bajs promenader! Har inte märkt att hon blir rastlös av det! Hon ÄLSKAR barn och är en social tik som verkar bli älskad vart man än tar med henne! Man måste antingen klippa hunden med jämna mellanrum eller borste noga varje dag! Hon är ett jätte stort sällskap och skänker oss glädje och omtanke!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.