Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Tik till Parning...

2016-07-01 02:28 #0 av: Diablo420

Finns det en villig tik Amstaff/pitbull ,,Bulldog? Min 5åriga suuper snälla goa, kärlekssprduddlande ,mycket tillgivna men kåtastackare. energiknippe kraftig litet paket flull av muskler och Vilja av stål..Han älskar att ^kampa^ under säkra lagliga former...Går alltid bra ihop med tikar i klassen 12kilo o uppåt, men andra hanhundar går ej längre det är totallt attack mode p den andre hunden .. ;( Han attackerar aldrig först, bara svarar/reagerar på den/dom andra hundarnas bettende o hållning utfall.. Inga kända hälsoproblem överhuvudtaget inga besök hos vettrinären men än vaccin och för utvärderring utan anmärningar.. Jag vill som betalning få 1.a pick på valparna(tik) jag ska behålla med Diablo livet ut. Länkar filmer o bilder o info på honom :

från Kennel Ugly pack: blandras amstaff / pitbull, föddes 2011 oktober

ca 49-51cm hög      23-25kg   päls Bluefawn i vetrinär besiktingen som valp men han är mer år de röda Bruna hållet med vissa blåa nyanser på sina ställen.. Kan bli silver färgade och blåa om generna är rätt diablos kull var det 2 silvriga/blåia i pälsen.. 

Behöver ni bilder på Diablo säg bara till :)

Anmäl
2016-07-03 23:05 #1 av: Wellcraft

Hoppas innerligt att ingen nappar.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-07-03 23:29 #2 av: AnneN

En eventuell tikägare vill nog ha svar på dessa frågor:

  • Vad är syftet med parningen? Förutom att få en valp efter din hund.
  • Vilka hälsotester har gjorts för rasbundna sjukdomar/deffekter som finns inom de raser han har i sig? Tex ögonlyst, röntgen av höfter/armbågar, ataxi, demodex, NCL, mm.
  • Har han gjort MH eller BPH? Vad är i så fall resultatet?
  • Hur ser hälsostatistiken ut bakåt i "stamtavlan" och hos kullsyskonen?
  • Vad ställer du för krav på den tik som han ev ska paras med?
  • Vad har du för krav eller förväntningar från tikägarens sida?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-07-05 15:49 #3 av: Maja2

Varför skaffa valpar efter honom?

Anmäl
2016-07-10 21:48 #4 av: LeShutDown

#1 
Jag håller med dig, men jag tror att det har större effekt om man i stället förklarar varför, annars är det lätt förvirrande om man inte är insatt i ämnet och många väljer då att ignorera råden, tyvärr.

#0
Jag tycker inte att det låter som en särskilt god idé från vad du har framlagt som info, bästa vore som sagt var att förklara varför du vill skaffa valpar på honom (är det bara för att du kan/vill ha valpar så bör du nog undvika det och hitta redan uppfödda valpar), fråga dig själv om du tänkt igenom det tillräckligt mycket? och har du (trots att inga kända hälsoproblem finns så kan det finnas dolda sådana) kollat honom hos en veterinär angående hälsoproblem som kan förekomma bland raserna (tyvärr är jag inte särskilt insatt inom de två nämnda raserna och kan därför inte säga vilka det är, så vet du inte det får du väl googla eller fråga veterinären), vet du något om föräldrarnas gener? har de eller har haft några hälsoproblem? och så till sist, trots att du säger att han bara attackerar hannar och bara "svarar" och aldrig "börjar" så är jag skeptisk till detta. Det kan ofta finnas signaler (så som stirrande/blängande, högt huvud och allmänt bossigt beteende som sätter igång) från din hund som du inte ser om du inte håller koll eller känner till dem. Kanske vore en kastrering bättre för honom och andra hundar? 
Jag tycker tyvärr inte att det låter klokt att avla på en hund som är aggressiv (även om det bara är mot andra hanar)

du bör även se till så att om du nu så gärna ska ha valpar, är tiken kollat också? har hon några hälsoproblem i stamtavlan? 

Anmäl
2016-07-11 13:29 #5 av: Wellcraft

#4 Självklart har du rätt. Men jag har varken tid eller lust till att skriva en uppsats.
Bra att ni andra hade tid och lust.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-07-11 21:09 #6 av: Fialialej

Jag rekommenderar att ta en titt på blocket och diverse omplaceringssidor på Facebook. Det finns OTROLIGT många omplaceringshundar av den här varianten. Enligt min åsikt behövs inte fler.

Varför vill du avla på en hund som enligt din egen beskrivning har allvarliga beteendeproblem?

Jag tror det blir väldigt svårt att hitta bra köpare till den här typen av valpar. Lär resultera i avlivningar och omplaceringar, och i värsta fall olyckor.

Tänk om.

Anmäl
2016-07-12 02:51 #7 av: Diablo420

Shit vad folk e negativa och oförstende..... Han är helt underbar ,vacker ,snäll mysig osv osv så klart jag vill att min Bästa vän ska få ligga o götta sig  och samtidigt försöka få ännu finare ,bättre och starkare valpar med otroligt drive att jobba/träna wp, spår ,aguility mm mm .. Jag vill ha en tik från min pojk fast lite vassare o bättre gener, utseende   osv En mogen rednose på 25-30kg skullle vart drömmen att få para sig med och behålla den tik jag väljer först :D        

https://www.youtube.com/watch?v=rddCMmD7HV0   

https://www.youtube.com/watch?v=KW-ru7eUI6s

Anmäl
2016-07-12 07:41 #8 av: Fialialej

#7 är inte negativt utan realistiskt. Har du sett hur dåliga chanser den här typen av hundar har till att få ett bra livslångt hem? Varför vill du producera fler valpar när det inte finns hem nog åt de som redan lever?

Anmäl
2016-07-12 12:30 #9 av: Wellcraft

#7 Din bästa vän ska få ligga o götta sig? CoolGapskrattar
Precis som #8 sa så är vi realistiska.
Din hund har beteendeproblem och att blanda in vassare linjer i det är som bäddat för katastrof, varför vill du ha vassare linjer?
Har du öht gjort några hälsotester?

Och folk undrar varför bullhundsblandningar har dålig status, här har ni svaret kära vänner. Buskavel.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.