Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Behöver hjälpa! Hund skäller när ensam

2016-06-12 19:03 #0 av: dannne123

Hej!

Vi börjar bli desperata och behöver hjälp med vårt problem.
Vi har en blandras på snart 3 år som skäller när hon är ensam. Det har blivit ett stort problem nu när vi har fått klagomål och kan riskera att bli utslängda.

Hon skäller när hon är ensam och vi har försökt lösa problemet genom att hon bara är i ett rum med en grind så att hon kan se ut, hon har sin matskål, vattenskål, säng och leksaker i rummet så att det ska kännas som att det är hennes rum. Vi ger henne en dentastick varje gång vi går så att hon ska försöka se det som något kul när vi går. Vi går såklart ut med henne innan vi lämnar lägenheten men ändå så kan hon inte vara ensam.

Ibland är hon tyst när man går men det är för att hon fortfarande äter sin dentastick men hon skäller förmodligen när hon är klar med den.

Jag har tittat runt på internet men mycket av det jag har läst beskriver en hund som inte kan vara ensam alls och det kan våran hund vara. Hon kan själv gå till ett annat rum oftast så hoppar hon upp i våran säng och lägger sig där när vi är i vardagsrummet. Är hon i samma rum och vi går så bryr hon inte sig, så hon är avslappnad när vi är hemma men ensam blir hon orolig.

Min flickvän jobbar kontorstimmar och jag jobbar kvällstimmar så hon är ensam mellan 1-6h varje dag beroende på vilken dag plus att jag är ledig varje torsdag och då är hon aldrig ensam. Så hon är inte ensam speciellt länge förutom 1 gång i veckan när det blir 6h pga av att jag börjar lite tidigare jämfört med resten av veckan.

Nu vid vår desperation har vi tränat henna att vara i sitt rum med grinden stäng och när hon lägger sig ner och slutar gnälla får hon komma ut igen och vi har även köpt ett anti-skall koppel som sprutar citron när hon skäller och min flickvän som har hunnit testat den säger att det inte funkar så bra.

Hon är även orolig av sig när vi går ut med henne. I början nonchalerade vi henne för att hoppas att det skulle avdramatisera allt men det funkade inte så när jag byte taktik och började vara hård och säga ifrån så är hon lugn dom flesta gångerna när man går ut med henne. Men jag kan inte använda samma taktik när hon ska vara ensam.

Min flickvän har gett upp och kan inte se en lösning och vi behöver verkligen hjälp. Jag tror att så länge vi vet HUR vi ska göra så kan vi lösa det här för hon KAN lära sig snabbt men vi vet inte hur vi ska göra för att lösa problemet.

Snälla, någon som kan hjälpa oss?

MVH Daniel Berger

Anmäl
2016-06-12 19:16 #1 av: [loveisall]

Låter som hon har separationsångest, men även lite ångest när ni går ut. Jag hade en sådan hund ett tag som jag tog över. Hur underbar som helst hemma, men kunde inte lämna ensam och till slut heller inte ta med ut. Hon har blev nog helt skadad av att ha haft 4-5 hem innan 2 års ålder.  Jag försökte med hundpsykolog och tränare,  men det gick inte, så fick tyvärr till slut ta bort henne Storgråter

Anmäl
2016-06-12 19:28 #2 av: Odd

Har ni testat att ensamhetsträna henne genom att bara gå ut ur huset/lägenheten 15min, sen 30min, sen 1tim osv? Öppna inte dörren när hon skäller, vänta på en tyst minut, gå sen in och belöna henne lite odramatiskt och gå sen ut igen och upprepa så

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2016-06-12 19:29 #3 av: Gnagare2

Har ni testat att i början bara lämna henne korta stunder i taget? Och sen med tiden när hon är tyst,lämna henne längre tid? 

När jag fick hem min hund lämnade jag honom bara korta stunder i taget,och låtsades som ingenting när jag återvände. Så att själva lämnadet blir så naturligt som möjligt och inte blir så dramatiskt som det verkar bli nu. Jag gick ut  genom dörren korta stunder,kanske bara 10 sekunder i början,och sen ökade jag tiden med att tex gå ut med soporna och hämta in posten.

Sen tror jag inte det är bra att ge henne godis när ni lämnar henne,när hon är ensam kan hon få det i halsen,plus att när hon ätit klart blir det en extra stress för henne när hon märker att hon är ensam när hon ätit klart. 

Det bästa är att lämna henne så "naturligt" som möjligt.

Anmäl
2016-06-12 19:33 #4 av: Odd

Jag har lite samma problem med min 3 åriga omplaceringshund, han skäller och gnäller så fort jag går ut, men då väntar jag utanför dörren tills jag hör att han står och lyssnar, går in och säger till honom att lägga sig i korgen, kastar dit några godisbitar, säger stanna och går igen, efter att jag har gått står jag kvar en stund och hör hur han lägger sig till ro innanför dörren och där väntar han tills jag är hemma igen. Nu vet jag ju inte med 100% säkerhet att han aldrig skäller när det går någon i trapphuset, men än så länge har vi inte fått några klagomål Tyst

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2016-06-12 19:35 #5 av: dannne123

Senaste dagen så har vi lämnat lägenheten en kort tid för att se om hon skäller eller inte och sen väntat tills hon slutar innan vi kommer in igen och sen väntar med att öppna grinden tills hon är helt lugnt.

Sen under vanliga dagar så har det blivit korta tider t.ex. när man går till källaren, går till närbutiken och liknande.

Många gånger så skäller hon så fort vi stängder dörren.

Anmäl
2016-06-12 19:38 #6 av: Odd

Det låter som om ni måste ta det små steg i taget då, bara stäng dörren och gå in igen (helst mitt i ett skalluppehåll) hälsa inte på henne eller något, bara säg åt henne att gå och lägga sig och belöna henne där, sen gå igen och upprepa så  med längre intervaller

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2016-06-12 19:40 #7 av: Odd

Efter att ha läst ditt inlägg i #5 igen inser jag att det är precis det ni håller på med Gapskrattar Ledsen jag är ganska trött, kan varken läsa eller skriva ordentligt för tillfället Tyst

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2016-06-12 19:42 #8 av: dannne123

Det är så slumpmässigt också. Min flickvän höll på att lämna lägenheten flera gånger idag och ibland så vart hon helt tyst och vi fick upp hoppet och sen en annan gång så skäller hon.

Anmäl
2016-06-12 19:44 #9 av: Odd

#8 Hon håller fortfarande på att lära sig, bara ta det lugnt och var konsekvent Tummen upp

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2016-06-13 00:27 #10 av: AnneN

Låter som att ni behöver börja om från början med ensamhetsträningen med henne. Under tiden som träningen pågår så kan det vara en idé att skaffa hundvakt under de tider som ni båda jobbar så ni slipper dels en hund med separationsångest och dels klagande grannar.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-06-13 00:28 #11 av: AnneN

Här finns en artikel med lite tips på hur man kan träna hunden att klara av att vara ensam hemma.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-08-14 17:20 #12 av: Dagsjötorp

Hej! Har ni provat att lämna henne en liten stund och filmat henne? Tror att man kan bli hjälpt av att se hela problemet och utgå från det när man jobbar på att hon ska vara trygg när hon är hemma själv! Vad är det för raser i henne? Är hon stimulerad mentalt när hon är själv! Tänkte Har man en Border collie eller rottweiler är det viktigt att man vallar med hunden just nu har jag en blandras där raserna kategoriseras som sällskapshund Hon älskar att spåra,agility och parkor! När hunden är stimulerad kan man börja med ensamhetens träning korta stunder först! Tills dess kan man kanske lösa det på annat sätt så hon slipper vara själv! Kanske mormor,granne el dyl kan ha hunden när ni är borta! Lycka till!

Anmäl
2016-08-15 21:48 #13 av: Fialialej

Har ni pratat med era grannar?

Anmäl
2016-08-16 19:30 #14 av: [loveisall]

När jag går hemifrån brukar jag göra det till något positivt. Hon får alltid något gott när jag går hemifrån. Det funkar på min hund. Men en hund som har mycket separationångest kan det vara svårare på.

Man kanske kan börja med att leka kurragömma inomhus. Husse eller matte går och gömmer sig och sen när hunden hittar matte/husse så får den en godis .   Sen slutar man att gömma sig, och ger godiset i förväg med kommandot t ex "Jag kommer snart"  och så berömmer man igen när man varit utanför dörren i några minuter, och sen förlänga.  Om  hunden skäller när du kommer in,  ignorera och låtsas som om ingenting. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.