Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Lydnad & Bruks

Träna IPO

2016-06-10 13:38 #0 av: Shedevil88

Kan en blandras träna IPO? Vad har blandraser för rättigheter i brukshundsklubben? Tänkte även som tjänstehund?

Anmäl
2016-06-10 13:48 #1 av: Tokryck

Du får tävla lydnad, rallylydnad freestyle (?) och agility med en tävlingslicens. Inte tävla bruks och det är ytterst få som tar in annat än bruksraser i skyddsgrenarna.

Om inte något har ändrats på senaste åren som jag har missat. Tjänstehund vet jag inte.

http://tokryck.wordpress.com

Anmäl
2016-06-10 16:17 #2 av: AnneN

Man får träna, men inte tävla IPO och bruks med blandras, men det är svårt att komma med i träningsgrupper/kurser om man inte har bruksras.

Även blandraser kan utbildas till tjänstehundar inom tex hemvärnet, men vet att det även där finns en del krav som måste uppfyllas, har dock inte riktigt koll på vilka.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-06-10 22:11 #3 av: Shedevil88

Jag för jag tänkte om man har en schäfer som inte är reg i SKK. Som jag skulle vilja träna IPO med. Tjänstehund får icke SKK reg bli har jag för mig om dom har rätt mycke hår och rätt längd om jag inte blanda ihop med någon annan gren

Anmäl
2016-06-10 22:24 #4 av: AnneN

På Brukshundklubbens hemsida finns information om vilka regler som gäller för tävlingar, och vad som gäller för utbildning av tjänstehund.

http://www.brukshundklubben.se/tjanstehund/utbilda-tjanstehund/

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.