Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Hundgodis & recept

Kliande hund, Barf?

2016-03-02 17:08 #0 av: [Hannibunny]

Hej!
Det är så att vi har en pitbullhane (kastrerad) som nu är 7.5 månad som har kliat sig i drygt 2 månader.
Såren han kliar upp ser ut som små röda plitor, och ställena där det kliar mest är under armhålorna, frambenen, bakbenen, bakom öronen och på läpparna/i ansiktet, alltså i princip hela hunden där han kommer åt :(

Borde även tillägga att vi har två andra symptomfria hundar i hemmet så att båda skulle vara immuna smittbärare av ohyra låter långsökt, vi har trots detta testat frontline och stronghold, se nedan.

Vi har testat en hel del saker, såsom;
Kortisonspruta från veterinär + piller på recept
Gulsåpebad och sen smörja in med bepanthen
Klorhexidin + bepanthen
Frontline mot loppor och även stronghold mot skabb och annan ohyra
Vi har testat att ha kläder på honom så han inte kommer åt att klia upp sina sår, och det verkar ha funkat för stunden, men det kommer tillbaks igen när han kommer åt att klia.
Antibakteriellt schampo (verkar blivit värre av detta)

Han har även kommit in i trotsålder nu, kan tillägga att han är kastrerad så hormoner borde det inte finnas i överdrivet stor mängd, men vi tänkte ändå att det kanske skett någon hormonförändring senaste veckan som gjort att han kliat sig mer, och det var i samma veva som vi testade schampot, så lite oklart om ökningen av klåda berodde på schampot eller hormoner.

Trots alla dessa åtgärder fortsätter han klia sig.
Vi har en tid hos veterinär för biopsi men innan denna skulle vi vilja testa barf-metoden, då allt kliande kanske beror på foderallergi.

Har dock lite frågor angående denna metod och skulle uppskatta enormt om vi fick svar på dessa;
Vi hittade denna sida;
http://www.jipotimas.se
Är det någon här som har erfarenhet av denna och vet om den är seriös och bra?

Sen undrar vi även om man kan köpa benmjöl istället för att ge massa råa ben, eftersom vi har två andra hundar i hemmet och det lätt blir svartsjuka som vi vill undvika :)
Benmjöl låter som en bättre lösning att blanda ner i själva barf-maten, han väger drygt 20 kilo nu, vet någon den exakta doseringen på denna unghund?

Det står även att inälvor innehåller mycket bra saker för hunden, vart får man tag i "säkra" inälvor som inte innehåller parasiter?

Hoppas enormt mycket på svar, det är en stor påfrestning för hela familjen med detta eviga kliande och vi tycker så synd om honom och hoppas vi kan få ordning på detta.

 

Anmäl
2016-03-02 17:19 #1 av: MaritaBo

Det låter som din hund kan ha foderallergi vilket verkar vanligt hos amstaff etc. av de jag har kunnat läsa mig till och fått reda på genom bekanta.

När man gör en foderallergiutredning så kan det vara bra att utesluta ALLT den äter nu och hitta ett djurslag som den inte ätit tidigare tex. lamm (som är lättast att få tag på).  Och så utgår man från det och lägger till ett djurslag i taget efter 2-3 månader.

Ska du Barfa så bör du ju också känna till att hunden behöver vissa saker som lever.

Ja, man kan ersätta ben med benmjöl, men hur det fungerar vid en allergiutredning vet jag inte, då benmjöl är om jag minns rätt gjort på nöt och gris? Men gå in på Barf i fokus och fråga vidare där, så kanske det finns någon som är mer hemma på allergibarf än vad jag är.

Jipotimas är bra och så har du zoo.se som man kan beställa ifrån också.

Anmäl
2016-03-02 22:09 #2 av: [Hannibunny]

Jag tänkte i allmänhet på foderallergi, vilket foder är det veterinären råder en att använda under dieten hunden ska ha?  Vet någon det?

Anmäl
2016-03-02 22:49 #3 av: MaritaBo

De har väl Hill's, Royal Canin eller Specific - foder med en massa spannmål. 

Anmäl
2016-03-08 13:24 #4 av: [Hannibunny]

Tog en bild på hans bröst å armhålor, tänkte om någon kanske haft/sett en hund med liknande problem?

Anmäl
2016-03-08 13:42 #5 av: MaritaBo

Helt klart allergi och sannolikt foderallergi.

Anmäl
2016-03-08 18:38 #6 av: rimfrost417

Behöver inte vara foderallergi.Min åt under drygt 3 mån medicinskt foder och det förändrade inget alls.Till slut blev det blodprov som visade pollen,timotej och dammkvalsteröverkänslighet.Tror att blodprovet är det säkraste sättet att få svar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.