Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Boxer/Berner sennen korsning?

2016-02-05 21:31 #0 av: Glad93

Träffade nyligen på en otroligt härlig hund som visade sig vara en korsning mellan boxer och Berner sennen. En fantastiskt mysig och fin hund som verkligen gjorde intryck på mig.

Någon som vet om det finns några av dessa att få tag på i Sverige? Just denna hund hade blivit till av "misstag" i utomlands där två grannhundar fann varandra nämligen ;)

Anmäl
2016-02-05 22:04 #1 av: Wellcraft

Finns inga seriösa uppfödare som föder upp den blandrasen, skulle jag tro.
Du får väl helt enkelt leta efter "hoppsan" kullar. Själv hade jag inte vågat skaffa den blandningen, med tanke på hälsoläget hos båda raserna.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-02-17 20:30 #2 av: Frida B

Herregud vilken sjuk blandning. Alltså hälsomässigt. 

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-02-28 06:30 #3 av: Achatina

Blandraser är ju inte stöpta i samma form. Det är liksom halva grejen med blandraser. De kan få det bästa av båda raserna och det värsta av båda raserna. Både Boxer och Berner Sennen är sjuka raser. Och båda raserna har ungefär samma sjukdomar de blir definitivt inte friskare av att blandas. Uppskatta den härliga individen du träffat men skulle inte försöka skaffa en likadan. Bättre isådana fall att du försöker hitta en frisk, väluppfödd, renras av Boxer eller Berner Sennen. 

Anmäl
2016-03-03 09:21 #4 av: Forest

Måste inflika, bara för att man träffar på en hund så behöver inte den tala för  hur hela rasen/blandrasen  är. Jag har träffat på en hel del X- terrier  som varit hundagrisiva men anser inte att dom ska vara talan för hur rasen är/bör vara.  

Sen vill jag även inflika det finns friska sunda individer och seriösa uppfödare inom dessa raser men har svårt att se att en sådan avlar fram blandrasvalpar. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-03-03 09:29 #5 av: Marr

Jag måste säga att jag blir bekymrad över dessa blandningar...oavsett om de ej är planerade eller inte. Ibland tror jag att man "låtsas" att det är oplanerat för folk är så kåta på pengar mer än att de bryr sig om den individ som är framavlad!

Jag blir på allvar bekymrad, för dessa hundar hamnar än här än där och dessa djurägare har oftast ej kunskap att hantera komplicerade blandraser. Det är sorgligt!

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.