Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Tillbakablick på 2015

2015-12-31 00:10 #0 av: AnneN

Om du blickar tillbaka på det gångna året, vilka mål hade du för dig och din hund i början av året? 
Har du uppnått de målen?
Hur såg arbetet ut för att komma i mål?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-12-31 15:15 #1 av: AnneN

Kommer inte ihåg exakt vilka mål jag hade satt upp för 2015, men med Velvet har jag tränat och haft roligt, gått kurs i nosework vilket hon verkligen gillade.

Valle har jag tränat hundmöten och apportering med i huvudsak, men även lydnad, rallylydnad och lite enklare trix. Startat på många jaktprov under hösten där målet var att få 1:a pris i nybörjarklass, men pga problem med passiviteten då andra hundar ska jobba eller gå förbi nära så har det resulterat i 0:or, 2: or & 3:or.

Men det viktigaste målet av dem alla har vi uppnått och det var att vi skulle ha roligt tillsammans oavsett vad vi gör och oavsett tävlingsresultat.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-01-02 20:25 #2 av: Ikatza

vi fick Ikatz som liten mager hårboll i januari 2015, nån dryg månad gammal, med ekzem och ett infekterat öga,  nu har hon vuxit till en vacker, pigg, glad och snäll 1åring :)  så det är jag väldigt nöjd med :)

så målet har ju varit att valpträna, och socialisera, etc.. och jag är faktiskt väldigt glad med resultaten, hon är väldigt lättlärd och gillar att jobba.

Nu kan hon"kom",  sitt, ligg (tränar detta nu på distans), gå fot (en kort stund), stanna, snurra runt åt båda varven, rulla, kryp, "high five", stopp, "pang du är död" "hopp upp" (hoppar upp på sten/fåtölj/etc), och så kan hon stänga öppna köksluckor /dörrar etc (säger åt henne att putta, så puttar hon med nos eller tass beroende på hur tung dörren är)..

hon är väldigt rädd av sig, så ett av målen under året har varit att socialisera mycket och träna bort hennes instiktiva reaktion när hon blir överraskad eller inte känner igen någon, som är att ställa sig och "ylskälla"  - det har hon gjort t.o.m med min sambo när hon inte hört honom komma nerför trappan t.ex..

det har gått framåt kan man säga, hon känner iaf igen och är trygg med alla grannar och grannbarn, det är bra! men vi måste träna vidare! :)

har börjat träna agility också nu i vinter, det har gått superbra, ska bli kul att se hur det går nu i år!  wohoo :)

Anmäl
2016-01-04 18:11 #3 av: spacesheep

Vi fick hem lilla Fafner som valp, så det viktigaste målet vi hade var att han skulle växa upp till en trygg och glad unghund. Och det har vi lyckats med - och haft riktigt roligt på köpet Skrattar

Socialisering med andra hundar har inte alls skett lika mycket som vi hade önskat, pga flytt och ont om hundvänner i nya staden, så det blir ett mål för 2016 istället. Rumsrenheten gick oerhört behändigt och bitande och oprovocerat skall har vi helt lyckats få bort. 

Ett konkret mål vi hade var att Fafner skulle bli bättre på koppelpromenader. Som ivrig valp glömde han liksom bort att det fanns någon på andra sidan kopplet... GapskrattarMen efter tillräckligt mycket träning, en stundvis löjligt tålmodig (enligt honom urtråkig) matte som stått stilla på fläcken i flera minuter och rätt typ av sele går han nu otroligt mycket bättre. Testar gränserna ibland eftersom att han är inne i tonåren, men generellt sett har han gjort enorma framsteg. 

Och ett "bonusmål" vi hade var att påbörja inlärning av olika ord samt tecken. "Sitt", "Ligg", "Stå", "Fot" och "Varsågod" fungerar nu lika bra via teckenkommando - vilket är extremt användbart när vi är ute i en högljudd miljö eller smyger runt efter att husse har lagt sig. OskyldigOch gällande ord har han utöver vanliga ord som husse, matte, soffa etc. lyckats lära sig 10 olika leksakers namn. Han är extremt lättlärd och visar tydligt att han njuter av att lära sig nya saker, så det kommer vi fortsätta med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.