Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDMAT

Bra prisvärt foder

2015-12-02 15:59 #0 av: Kefa

Eftersom ingen i familjen äter gris så vill vi undvika det även till hunden. Jag har sökt efter ett svenskt foder utan inblandning av gris men inte hittat något. Det jag hittat och som faktist verkar intressant är Taste of Wild, endera lamm eller lax. Tacksam får råd, erfarenhet och input. Skall jag strunta i min protektionistiska sida och välja bort svenskt eller finns det något foder som jag missat? 

Anmäl
2015-12-02 16:09 #1 av: Lizelda

Varför undvika det till hunden? Att din familj undviker det lägger jag mig inte i, det är ett val man tar. Men varför hunden? Då vi har bra foder från Sverige så tycker jag att man hellre får släppa på sin egen moraliska ståndpunkt när det gäller hunden eller barfa. Att beställa från utlandet är inte miljövänligt och håller inte heller i längden. Det blir svindyrt och är väldigt onödigt.

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl
2015-12-02 16:48 #2 av: AnneN

Om du vill ha ett foder som är någorlunda nära men dock inte svenskt så kan jag rekommendera http://www.olivers-petfood.se/ som är danskt.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-12-02 18:21 #3 av: Kefa

#1 Måhända att jag får tänka om men jag resonerar som så att min hund är en familjemedlem med sin givna plats och värde i familjen. Varför jag vill att en så central sak som maten skall vara principiellt lika för oss alla. Jag har funderat på Robur där bara proteinerna är animalier från gris och nöt. Sedan behöver man inte beställa från utlandet utan tex Taste of Wilde finns på samma ställe som jag köper ifrån idag.

#2 Tack för tips

Anmäl
2015-12-02 18:39 #4 av: Kalli

#3: ToW produceras inte i Sverige så oavsett om ni beställer det eller djuraffären kommer det skickas långt för att slutligen nå Sverige. Sen kan man såklart ha åsikter om hur det påverkar miljön, hur dyrt det blir för naturen. Särskilt svindyrt för den personliga plånboken blir det dock inte.

Anmäl
2015-12-02 20:24 #5 av: Lizelda

#3 Absolut så är hunden en familjemedlem! Men vi är inte byggda på samma sätt och hunden ser ingen skillnad på nöt eller gris så för hundens del så är det bara en skitsak. Ni kan välja att köpa lokalproducerat nötkött och skippa gris, ska hunden skippa gris så kommer det skickas långt.

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl
2015-12-04 06:55 #6 av: lillakia

Nu är det ju så att man i detta fallet får tänka på hundens behov före egna principer. Helst av allt ska hunden ha så lite spannmål som möjligt, gärna spannmålsfritt men det e ju grymt dyrt! (..hm...grymt, grymt sådär på tal om gris hihi) vad man sedan själv väljer att äta är ju upp till var och en....

Anmäl
2015-12-04 07:53 #7 av: Hiro

Bozita nordic by nature är ett svensktillverkat foder (om jag inte missminner mig) och finns i lamm, älg och fisk

Anmäl
2015-12-06 07:15 #8 av: Kefa

#7 Alla Bozita [Robur] utom sensitive innehåller gris.

Anmäl
2015-12-06 11:36 #9 av: Hiro

#8 Bozita NORDIC BY NATURE inte robur

Anmäl
2015-12-09 11:04 #10 av: catr.ruds

Standardt vild normal är bara viltkött i och det är helt spannmålsfritt samt att det är tillverkat i Sverige.

http://www.standardprodukter.se/hundfoder-standardt-vild-hjort-normal.html#.Vmf8mGeFPIU

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.