Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Jakt, Spår & Sök

Retrieverträningskurs i Luleå

2015-04-21 00:06 #0 av: AnneN

Vill tipsa om att det i juni kommer vara en helgkurs i retrieverträning här i Luleå. Även blandraser är välkomna att delta.

För mer info kika in på http://www.roegerhundtjanst.se/kurser/specialkurser/retrievertr%C3%A4nings-kurs-26554278

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-04-21 00:48 #1 av: miamiamia.bloggplatsen.se

Varmt välkommen att anmäla dig till sektion Hallands Apporteringsläger på Vildmarksgymnasiet i Unnaryd, 12-14 juni

 

Vi ser fram emot en trevlig helg och att både förare och hund, på sin egen och sin hunds nivå, utvecklas avseende apportering på land och i vatten.

Vildmarksgymnasiet ligger i Unnaryd, en liten ort utanför Hyltebruk i Halland på gränsen till Småland. Läs gärna mer om skolan på www.vildmarksgymnasiet.se

Utöver vårt mål att Apporteringslägret träningsmässigt och hundmässigt ska bli en härlig helg, så satsar vi på god mat och trevlig gemenskap.

 

Apporteringsträningen

Vi planerar för träningsgrupper för såväl nybörjare som mer erfarna hundar och förare. Om du har en nybörjarhund är det viktigt, för att du ska få ut så mycket som möjligt av lägret, att hunden kommer på inkallning, att den kan gå hyfsat vid din sida och att den tycker om att bära och hämta saker till dig.

Vi kommer att ha totalt fyra träningsgrupper, sex förare med hund i varje, alltså totalt 24 aktiva deltagare. Våra instruktörer har stor erfarenhet av apportering och de har var sin assistent som hjälper till vid träningen. För att kunna sätta ihop träningsgrupperna är vi tacksamma om du, utöver anmälningsblanketten, fyller i blanketten avseende din och din hunds erfarenheter av apportering.

Apporteringsträningen börjar på fredag eftermiddag. På lördagen är det träning hela dagen ute i träningsmarkerna och på söndagen är det WT, Workingtest, som är en trevlig och lättsam tävlingsform för apportering av dummies. Lunch och fika serveras ute i träningsmarkerna. Under Workingtestet följs ni åt i er träningsgrupp och går mellan några olika stationer, där våra instruktörer är dagens domare. För dig som aldrig provat på detta tidigare, får du mer information under lägret. När alla är klara, kör vi tillbaka till skolan för prisutdelning och fika innan alla åker hem.

 

Boende, mat och annan praktisk information

Lägret startar på fredagen med inkvartering ca kl.12. I samband med lunchen kl.13 är det information och gruppindelning.

I anmälningsblanketten finns information om vilka olika ”Lägeralternativ” du kan boka, där finns också uppgifter om vad de olika alternativen kostar. Det finns möjlighet till såväl dubbelrum som enkelrum, men dela gärna rum då vi har 21 rum till förfogande. Ta med egna lakan och handdukar. Var och en städar sitt eget boende, men det går också bra att betala för städning. Om du vill bo i egen husvagn eller husbil kryssar du i det alternativet och om du vill bo hemma (om du har nära hem) eller lösa boende på annat sätt, kryssa då bara i för apporteringsträning och mat.

Som du ser finns det möjlighet att ta med en familjemedlem eller någon annan (som bara vill vara med och har trevlig utan att själv träna hund). Denna person kan bokas i samma blankett, kryssa då i den personens bokningsalternativ och skriv extrapersonens namn i rutan för ytterligare upplysningar.

Skolans ”kocka” kommer att tillsammans med några av Vildmarksgymnasiets elever se till att vi kan njuta av frukost, fika, lunch och trerättersmiddag de två kvällarna. Hon kommer till stor del att använda sig av skolan eget vilt, men för dig som inte äter kött erbjuds goda alternativ. Vid bägge middagarna finns det möjlighet att köpa gott vin och öl till självkostnadspris. Fyll i om du har någon överkänslighet, allergi eller önskar specialkost. Bägge kvällarna bjuder vi på föreläsning.

Mer detaljerad beskrivning avseende tider, vägbeskrivning, vad du ska ha med dig och annan praktisk information skickas till dig när du fått bekräftelse på att du kommit med på lägret och när du har betalat lägeravgiften.

Än en gång varmt välkomna att anmäla dig och din hund önskar vi i sektion Halland/

Margareta Elmelid ordförande och Stefan Cederhag projektledare för Apporteringslägret 2015.


 

Anmäl
2015-04-21 00:56 #2 av: AnneN

#1 Vart kan man hitta anmälningsblanketter, prisinfo och info om vilka instruktörer/föreläsare det är?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.