Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDFOTON & FILMKLIPP

Tibbe och chihuahua

2015-04-12 13:11 #0 av: Stempe123

Någon som har en tibbetansk terrier och chihuahua blandning? I så fall lägg gärna ut en bild :)

Anmäl
2015-04-12 13:32 #1 av: zakkris

Det är ju en stor storleksskillnad och tibben väldigt ovanlig så hoppas inte för mycket, själv har jag tibetansk terrier lapsk vallhunds blandning

Anmäl
2015-04-12 13:48 #2 av: Frida B

Även jag "har" en tibbe blandis, dock blandat med svensk lapphund. Inte världens bästa blandning och skulle aldrig komma på tanken att skaffa en sådan själv.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2015-04-12 13:51 #3 av: zakkris

#2 vad har blivit fel där mellan?

Anmäl
2015-04-12 13:56 #4 av: Frida B

#3 fel och fel, han har verkligen fått mycket från båda raserna bara... Så för mig, ingen blandning jag vill ha. Ljudar vääääldigt mycket, går oerhört lätt upp i varv och svår att få ner, kommer nog vara valp hela livet, fattar inte riktigt när det är dags att lyssna på vuxna hundars signaler... Knappt någon hund som tål honom, vet ej varför. Misstänker att det är att han alltid när han möter en annan hund tar ögonkontakt och håller den med den andra hund. Han utmanar dock inte utan ställer sig alltid i lekställning osv. Misstänker allt detta pga tibbens "aldrig växa upp"mentalitet.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2015-04-12 13:59 #5 av: zakkris

Hmm fast jag har levt med timmar och ja har itne sett nått sådant i dem, de är väldigt lugna och mentalt stabila och bra med andra hundar osv. Har aldrig varit några problem vart som alla andra hundar. Men ja vet inte vilken mentalitet de var på din hunds föräldrar iofs

Anmäl
2015-04-12 14:40 #6 av: Frida B

#5 jag har alltid hört att just tibben nästan aldrig mognar. 

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2015-04-12 18:24 #7 av: Stempe123

Okej kanske inte är något att satsa på då :)

Anmäl
2015-04-13 20:52 #8 av: Frida B

#7 saken med blandraser är att man aldrig vet hur dom kommer att bli. Tycker jag är lite läskigt..

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2015-04-14 09:31 #9 av: zakkris

#8 Håller med helt, dock vet man mer om det bara är två raser, men så kan de bli fel som i mitt fall. Två vallhundar, tänkte detta blir en aktiv hund som jag kan jobba med, hade inte räknat med att hon skulle bli hjärnskadad och rädd för allt och dessutom hata att arbeta med människor. 

Så mitt tips till #7 är kolla noga igenom vilka egenskaper du vill ha i din hund, tänk aldrig på utseendet utan på egenskaperna du vill åt. Och när de kommer till chi och tibbe, storleken är ett problem, det kan bli konstiga former på valparna, vilket gör att de kan bli mer sjuka än vanligt, du väljer en väldigt hårt avlad hund med många sjukdomar och en hund som är väldigt frisk, det kan bli motslag helt. Samt att båda tibben och chi har problem med ögonen, så det kommer bli mer problem troligtvis. Välj istället en ras som inte har ögonproblem om du ska blanda med tibbe, eller en nära släktad ras, blandar man tibbe och lhasa apso som är besläktade långt bak vet du mer vad du får, det kommer bli en lugnare hund som troligtvis vill arbeta lite mer med dig. Båda dem är som sagt släkt med varandra och därför lika till sättet men apson avlad för att vara ren sällskap medan tibben fortfarande har MYCKET vakt kvar i sig, vilket kan vara jobbigt i sig. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.