Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

misssköt

2015-01-20 22:44 #0 av: youandyou

okej.. inga påhopp tack.. Känns som jag håller på och dö utav ångest.. I november köpte jag en valp. I början på dec var jag tvungen att sälja den.rsonen jag fick kontakt med som även köpte honom verkade jättebra. Jag skulle få träffa valpen osv. Men har inte träffat valpen alls. Personen sa ochså att den och partnern bodde ensamma. Och nu säger personen att de är mycket jobb och jag inte får träffa valpen ännu. Personen påstår ochså att valpen går ner massa i vikt, men hos mig gick den bara upp i vikt. Alltså är valpen ensam 8h i sträck. En 4a månaders valp. Personen säger ochså att alla papper är hemma hos partner så kan ej regga valpen. 
Då de gjort slut. 
En släkting till mig vet ochså att denna person nyss sålde sin vuxna hund. Någon vecka tidigare. Grovt underviktig och misssköt. Och aggressiv när de tagit kontakt med såna som utreder. Hunden var inte försäkrad heller. 

jag vet inte vad jag ska göra.. är så ledsden. Finns de absolut inget jag kan göra? 

Anmäl
2015-01-20 23:20 #1 av: Maja2

Har du sålt valpen, och fått betalt för den, så är det ju den nya ägarens hund. Det finns inte mycket du kan göra åt det. En försäkring är man inte tvungen att ha, så det kan man inte säga så mycket om. Misstänker du att valpen far illa, så kan du ringa länsstyrelsen. '

Anmäl
2015-01-21 00:17 #2 av: youandyou

länsstelsen gör ingenting.   

Jag har inte skrivit att de är min hund. Skrev jag fick sälja honom. Hajag inte fått summan ller så vet jag ju att de är min hund fortfarande.  Nej, men man säger inte att hunden har en försäkring om hunden inte har de.  Har inte skrivit någonstans att de är lag på att ha försäkring.  Men man säger ju inte athunden har försäkring om den inte har de,.  Men de är lag på att regga sig som ägare på jbv och skk innan valpen är 4mån. 

Anmäl
2015-01-21 05:52 #3 av: Maja2

Då kan du tyvärr inte göra något

Anmäl
2015-01-22 18:10 #4 av: J0554N

Om du vet var de bor, ta med några personer och åk dit utan att förvarna. Då bör hunden komma fram direkt när dörren öppnas såvida personen inte håller den instängd eller i bur. Är den i dåligt skick så anmäl... Vet att sveriges lagar är skit när det kommer till djur men försök.. Eller åk och kolla med deras grannar om de hört eller sett något ang hur hunden mår  o blir skött.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.