Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Problemhund, hon högg!!!

2014-10-20 11:31 #0 av: LillanRamone

Hej!
Jag och min sambo har en 9 månaders blandrastik. (Jack Russel/Toypudel)
Mot mig så är hon fruktansvärt lydig, hon tyr sig jämt till mig. Hon följer med mig vart jag än går, vilket jag inte heller tycker är bra. Hon lyssnar på min minsta vink och är alltid foglig, går med henne ute utan koppel utan några problem.

Men, när min sambo sedan har henne så drar hon sig undan. När han går ut med henne så vägrar hon gå, hon går aldrig till honom utan undviker honom så gott hon kan. Så har det varit sen dag ett. (Vi köpte henne för en månad sen.) Han har aldrig gjort något mot henne, han ger henne godis och mat. Men ändå är hon rädd för honom, och idag small det. Hon högg efter honom. Vi fick lite panik, vi vill inte göra oss av med henne. Vi vill ju ha kvar henne!

Någon som vet vad vi kan göra??

Anmäl
2014-10-20 11:33 #1 av: VildaVittra

Filma er själva när ni håller på med henne och se vad ni gör olika.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-10-20 11:34 #2 av: SuperLimm

Gör han något med henne, annat än att ge mat/godis? Jag tänker att om han gör något roligt med hunden, kanske går en vardagslydnadskurs eller agillity (sen när hunden är tillräckligt gammal såklart) så kanske det blir bättre? Många hundar bryr sig inte om människor de inte "tjänar" något på att umgås med. Ibland behöver man göra lite roliga saker ihop :)

Fundera även på hur han rör sig runt hunden. Vissa hundar är väldigt känsliga för kroppsspråket.

Mvh Linn

Anmäl
2014-10-20 11:34 #3 av: monstermash

"Hon följer med mig vart jag än går, vilket jag inte heller tycker är bra."

Sker det inomhus också?


Anmäl
2014-10-20 11:42 #4 av: Taxelina1

Vad har den varit med om innan ni skaffade hunden?

Anmäl
2014-10-20 11:54 #5 av: Em_

I vilken situation högg hon? Varnade hon innan?

Anmäl
2014-10-20 11:56 #6 av: woopwoop

Är han hundvan? Hur är han med hunden? Kan ni inte, som någon föreslog, filma när ni är med hunden så man kan se? Din sambo kanske utstrålar mycket osäkerhet? Vad för situation var det när hon bet efter honom? Vad hände innan? Det är jättesvårt att säga vad det kan bero på utan att veta mer.

Anmäl
2014-10-21 20:22 #7 av: vallhund

Hunden högg ju inte, den markerade att personen kom för nära hundens trygghetszon.

Hade den velat hugga så skulle blodvite vara en bra indikation, nu snappade kon i luften, dvs den högg inte.

Gå en valpkurs så ni lär er läsa hund.

mvh

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-10-23 21:46 #8 av: redstaryena

inte bra att panikattack. Men lättare sagt än gjort. Dock är det nu ni ska visa er vara människor hon kan lita på och inte flippa ut. Som #7 skrev, hon markerade. Och något gör att hon känner sig obekväm. Är det med alla män eller bara med din sambo?

Anmäl
2014-10-26 08:10 #9 av: Forest

Säger som 7 att din sambo inte ser att hon verkligen visar med hela sin kropp vad hon tycker om honom ändå så gick han in i hennes trygghetszon , ren markering. Vi tog en hund som visade även osäkerhet mot män förra ägaren ville hon inte vara med det tog oss 2 dagar sen vart hon lite överdriven pussgurka mot husse. Något som vi snabbt fick bryta för det i sig för det vart stress-slickning. 

Du kan inte filma lite utan att du är med hur din sambo+eran hund beter sig mot varandra? 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-10-26 13:33 #10 av: Jycklos

Att han kan ge henne godis och mat betyder ju att hon inte e rädd för han. rädda eller stressade hundar äter inte. Tycker det låter mara som att hon äger dig, och när du e ifrån henne blir läget ostabilt. Ni borde ta promenader tillsammans med din sambo då han för henne, eller håller kopplet alltså, att ni går lite sick-sack vägar så hon blir följsam med honom. Lätt om man har nån skogsdunge i närheten

Valpkurs e extremt viktigt oxå för att socialisera vovven med andra hundar så hon lär sig hur man skall bete sig i flock, hälsningar m.m.

Plus att man verkligen är i behov av tips och råd från utomstående som ser er kontakt utifrån annat perspektiv.

Att hon högg är trots att bara en markering så hunden är det knappast något fel på, hon behöver bara dirigeras och ha fast rutiner med er båda lika mycket. Skulle råda till att börja med att ge henne regel om att inte alltid låta henne  vara i säng eller soffa ihop med er utan att hon har sin egen liggplats dit hon hänvisas

Anmäl
2014-10-26 21:52 #11 av: Cahira

Vad har tiken för bakgrund? Har män varit elak mot henne? Ha tålamod och ha dom att busa och leka med varandra i nån lek som hunden gillar. Skapa nya positiva minnen och under tiden så får du nog sköta resten så det ger trygghet. Det låter som att hunden eventuellt är osäker och osäkra hundars enda botemedel är tålamod och trygghet. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-12-21 01:53 #12 av: Spenji

Hej #0! Glad

Jag läste ditt inlägg och jag måste säga att det var väldigt modigt av dig att fråga om hjälp då jag själv vet hur svårt det är att kanske känna att man gör/gjort fel.

Mitt tips till dig är att låta din sambo "stryka henne medhårs" så att säga.  Det kan innebära köttbullar och annat som hon tycker är det bästa i världen, så att din vovve sen kanske kan tycka att den där sambon är ju faktiskt ganska schysst.

Men min spontana tanke är att du kanske får dela upp ansvaret mellan dig och din sambo i "den onde och den gode". Sen kan du låta sambon ta rollen som den gode och bara få göra saker som din hund tycker om så det blir konstant belöning och då bygger upp förtroende tills din hund blir självsäker nog runt din sambo att den kan ta kritik. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.