Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Hon ska ut på natten

2014-09-22 12:51 #0 av: teddykaniner

Hej! Vi har en äldre tik som är 14 år. Hon trivs otroligt bra hos oss och vi har haft henne sedan hon var en valp. Hon är en blandras, iaf är det mycket finsk lapphund i henne och säkert spets.

Till problemet, hon sover i mammas och pappas rum på en filt i ett hörn. Förut har hon alltid sovit hela natten och hon har gått upp när mamma och pappa gått upp, både på helger och när de jobbat. På dagarna är hon oftast ute, (inte så mycket under vinterhalvåret) och hon har ett eget område som hon verkligen trivs på. Hon sitter fast i band och hela området kanske är 10mx10m, svårt att uppskatta) på kvällarna vill hon oftast vara inne med oss. Nu det senaste året har hon börjar gå up runt 4-6 på morgonen och då skäller hon och vill ut fast i bandet. (tyvärr skäller hon ganska mycket i andra sammanhang också) och hon är bara ute några få sekunder, sedan vill hon in igen så det handlar inte om att uträtta behov. Sedan kan hon somna om på sin filt eller vilja upp i mammas och pappas säng, då lyfter de upp henne om hon inte kommer själv. Sedan kan hon vilja ut igen efter en timme.

Är det någon som har någon fundering om varför hon gör så här nu? Det händer inte varje natt men oftast i perioder. Annars är hon riktigt frisk och kry, hon orkar bra gå 10km i snabb takt och hon har äldre syskon från äldre kullar som lever och mår bra också.

Anmäl
2014-09-22 12:59 #1 av: teddykaniner

Här är en bild på henne. Hon tycker väldigt mycket om att "vakta" sin mat och spara den och ibland vill hon ha med den ut och ibland gräver hon ned den... Somsagt är hon väldigt mån om att ingen tar den och det brukar röra sig katter och fåglar i området, så vi har funderat om detta skapar en press att kolla så att ingen är där? Hon tycker verkligen inte om att andra djur rör sig på vår gård.

Anmäl
2014-09-22 14:20 #2 av: Hime

Det är mycket möjligt att hon håller på att bli lite dement på gamla dagar. Slänger in lite artiklar du kan läsa Glad

http://harligahund.se/2014/02/10/ge-din-gamla-hund-ett-rikt-liv/

http://husdjuromsorg.blogcuri.com/demens-symtom-pa-hundar.html

Anmäl
2014-09-22 16:14 #3 av: vallhund

Håller med #2 dessutom så kan ensamhundar gärna vilja gömma mat o ben tills bättre tider.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-09-22 16:49 #4 av: teddykaniner

Ja det kan det vara, dock har hon inga andra symtom än just att hon vill ut.

Anmäl
2014-09-22 16:50 #5 av: teddykaniner

Tackar för svaren :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.