Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

*HJÄLP* Min hund käkar upp lägenheten!

2014-09-13 12:50 #0 av: Jessika96

Min hund är 8 månader och hon är helt underbar och mysig och världens bästa hund helt enkelt!

MEN sen är de det här med att äta på saker...

Hon äter på ALLT.... Hon äter på sladdar, skor, sängar, möbler, kläder.. ja allt verkligen. Oftast när alla ligger och sover.

Jag vet inte längre vad jag ska göra eftersom att hon bara äter på mer och mer saker och farligare och farligare saker.

Jag har testat att använda en vattenspruta och sprutat vatten på henne när hon gör något dåligt, har testat att belöna henne när hon låter bli att tugga på saker och bara gå förbi de, har även testat att bli sur och ''tryckt ner'' henne i golvet...

Alltså inte tryckt o tryckt, utan mer lagt henne ner och hållt i huvudet och sen släppt huvudet och bett henne ligga kvar tills jag känner att hon ''straffats'' tillräcklgt. Inget funkar!!!

Kom gärna med något förslag på vad jag kan göra om ni vet något bra sätt. för annars kommer jag nog inte klara av att ha kvar henne :( för det blir för dyrt och hon kommer nog börja tugga sönder värdefulla saker och det vill jag inte.

Så HJÄLP MIG snällaa!!!

Anmäl
2014-09-13 12:52 #1 av: Rafflan

Vad är det för ras?

Anmäl
2014-09-13 12:54 #2 av: VildaVittra

Har du funderat i banorna på att ge henne sånt som hon får tugga på? För vissa hundar är "orala" och älskar att utforska världen med sin mun. 

Sedan är det bättre att belöna, "straff" är inte något hundar förstår sig på. Däremot kan man träna in kommandot nej. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-09-13 13:11 #3 av: [VampireGirlElvira]1

Följer.

Anmäl
2014-09-13 13:13 #4 av: -Aida-

När hunden biter på något den inte får bita på, säg nej och visa den en leksak den faktiskt får bita på.
Jag hade aldrig problemet att min hund åt på allt som fanns för att jag sa nej direkt när han började, förra ägaren till honom gjorde misstaget att ta bort sakerna istället, då lär dom sig inget, säger man nej då ska de vara nej, lyssnar den inte på nej prova putta bort den lite, försöker den igen säg nej, de finns lite olika sätt man kan göra, alla hundar lär sig olika, du kan sätta foten på grejen den tuggar på och säga nej om den försöker tugga i alla fall, visa den en annan sak den får tugga på.
Om ni ligger och sover så stäng in hunden i erat sovrum om ni har dörrar, har ni inte de kanske ni kan skaffa ett staket att sätta för typ kompost galler eller barnsäkra grindar,  min hund gick och åt ur kattlådan och drog filtar ut i hallen och vardagsrummet, allt slutade när han blev instängd med oss på natten i sovrummet.

Anmäl
2014-09-13 13:19 #5 av: Sugar Mist

Ge henne ett ben av valfritt slag så ska du se att tuggbehovet snart dämpas.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2014-09-13 13:20 #6 av: Rafflan

Dock verkar vissa raser vara mer benägna att bita på saker än andra, tex vet jag en bullterrier som åt sig igenom sittdynan på soffan ner till golvet osv.

Jag är själv bortskämd med hundar som var väldigt lätta att lära nej, och att få dem att sluta tugga på fel saker.

Men därför jag frågade om ras på TS hund då vissa är lite hårdare + aktiva raser som blir understimulerade kan också börja tugga på saker, ibland måste man börja i rätt ände och ta reda på all fakta innan man börjar träna :)

Anmäl
2014-09-13 14:46 #7 av: Jessika96

#1  Hon är en blandning mellan leonberger, samojed, vit-schäfer, rottweiler och border collie^^

#2 #4 #5 #6 Jag har försökt ända sen jag fick henne (för 4 månader sen) att lära in nej och hon lyssnar på det i vissa tillfällen..  men inte när vi är inne. vi hinner aldrig märka just när hon gör dumheterna utan vi märker det i efterhand och då kan man inte bli sur direkt.
men om vi hinner se innan hon gör något att hon är påväg att bita något så säger vi självklart nej, men det är inte alltid som hon lyssnar på det tyvärr.

Hon har leksaker som hon får ha och som vi tillåtit att hon får bita i och leka med! men det räcker tydligen inte.

Jag ska köpa tuggben och lägga på golvet så hon alltid har tillgång till det och se om det hjälper. Sen ska jag även börja stänga in henne på mitt rum på nätterna. men jag vet inte om något av det kommer funka, jag är väldigt skeptiskt till det, men jag ska testa iallafall

Anmäl
2014-09-13 14:48 #8 av: Sugar Mist

Hur aktiverar du henne? Testa att viltspåra någon dag och se om hon taggar ner efter det, det har funkat prima på min jycke. 

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2014-09-13 15:00 #9 av: Jessika96

#8 just nu så är det mest aktiveringsspel som jag kör med henne och tricks och så.
Men jag funerar på viltspår men jag vet inte om hon klarar det eftersom hon bara är 8 månader men jag tänkte testa det.

Jag ska även testa på agility med henne och sen börja ut och springa med henne och se hur det går o om hon blir bättre.

Anmäl
2014-09-13 17:17 #10 av: Maja2

Det är en salig blandning av arbetande hundar. Hon kräver nog mer än vad du erbjuder henne skulle jag gissa.  Hur ser motion /mental aktivitet ut per dag? Samt passivitet?  Aktiveringsspel och tricks då och då, räcker nog inte.  

Anmäl
2014-09-13 17:27 #11 av: Sugar Mist

#9 Äschdå, jag viltspårade med min grabb vid 8 månader och kör fortfarande, funkar finfint. Jag hade lagt ett par spår i veckan och sett om det blir bättre. 

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2014-09-13 17:40 #12 av: Jessika96

 #10  jajo jag har insett att jag måste aktivera henne mer! som jag skrev i ett av inläggen här ovan så ska jag börja köra viltspår, ut o cykla med henne och ja aktivera henne mer och ge henne tuggben och mer leksaker.
Tar 1-2 långpromenader på drygt 2 timmar per gång och kanske 2-3 kortare promenader på kanske 10-30 min. Hon leker med hundar nästan varje dag på långpromenaderna och så. Sen så kör jag allmänlydnad, tricks o lite så typ varje dag.
Sen hemma så ligger hon och sover mycket, men vi har även en hund till hemma som hon leker med rätt mycket både inne och ute och hon har leksaker och sånt framme varje dag.


#11 Ja jag ska nog testa det om det funkar, ska bara köpa saker så jag kan börja med det.

Anmäl
2014-09-13 18:21 #13 av: Jessika96

Men saken är ju den att hon i princip bara gör saker när vi andra sover :/
Inte bara på natten utan när ingen är hemma på dagarna förutom mamma som ligger och sover, för hon jobbar natt, så förstör hon saker.
Så jag vet inte hur vi ska göra med det, för när mamma sover på dagarna så kan vi inte stänga in henne där, för hon förstör saker i deras rum, som madrasserna till sängarna och liknande.
Har ni något tips på vad vi ska göra i de tillfällena då vi måste ha henne så hon får vara i hela lägenheten???

Anmäl
2014-09-13 18:24 #14 av: Sugar Mist

Ben. Oerhört bra sysselsättning för jycken. Eller en kong med gottig fyllning av ex. blötlagd foder, köttfärs eller färskfoder. 

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2014-09-13 18:26 #15 av: Maja2

Lek med andra hundar, eller lek överhuvudtaget, drar igång adrenalinet hos hundar

Anmäl
2014-09-14 17:12 #16 av: Jessika96

Ja men saken är den att hon bara gör saker när vi sover som sagt.
Så då vill jag inte ge henne saker för är rädd att hon sätter i halsen eller något sånt eftersom att vi inte kan ha koll på henne när vi sover.

Anmäl
2014-09-15 19:49 #17 av: Fialialej

Börja med att se över hennes behov av motion och aktivering och återkom sen, tycker jag. Det är ju flera krävande raser i din hund.
Lägg upp ett lämpligt "program" eller schema för två veckor (exempelvis) och FÖLJ det. Se sen om beteendet blivit bättre.
Så hade jag gjort.

Anmäl
2014-09-16 08:32 #18 av: Jessika96

jajo jag vet^^

jag ska nog testa det, för det börjar bli rätt jobbigt, men jag har inte haft riktigt den tiden men nu har jag mycket mer tid när jag planerat mina dagar så jag ska köra igång med mer motion och aktivering!
tänkte testa viltspår och agility ett tag och se om hon blir bättre.

Anmäl
2014-09-20 19:53 #19 av: vallhund

Spår o uppletande i alla former är hundhjärnans bästa vän. Simning är suverän motion. Efter HD/ED röntgen som visar friska leder så kan du utöka med cykling o drag.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-09-20 20:42 #20 av: Hiro

Har inte läst andras kommentarer
Testa spår med henne och sätt in henne i ett ganska litet rum med inget att tugga på förutom saker hon får tugga på (förslagsvis stora tuggben så hon inte kan råka svälja en liten bit) det är mitt tips, värt ett försök

Anmäl
2014-09-22 11:05 #21 av: Jessika96

tack för tipsen.

Jag hade tänkt testa spår med henne så får vi se hur det går och tänkte även testa att gå ut och springa med henne eller liknande!

vi stänger även in henne i rummet där någon ligger och sover nuförtiden och det har funkat hittills så jag ska köra vidare på det.

Anmäl
2014-09-24 14:50 #22 av: missemel

Min hund bet på ALLT (även åt han upp halva golvet i köket)
Jag började aktivera honom och gå JÄTTE många promenader med honom så han orkade inte bita tillslut :)

Anmäl
2014-09-29 12:27 #23 av: Jessika96

det låteer härligt ju^^ 
Min hund har nu blivit bättre och biter inte lika mycket.
Jag går ut mycket och låter henne leka med andra hundar och sen aktiverar jag även henne lite mer nu :)

Anmäl
2014-10-02 12:16 #24 av: Yanni3

Arbetande raser behöver för mental stimulans än att bara gå långa promenader eller springa. Exempel min Border collie/ Bearded collie blir tröttare av 30 minuter sök än 1 ½ timmes promenad. 
Agility hade jag nog väntat med "hoppandet" tills din hund är iaf 1 år då de är stora raser i hunden som behöver växa färdigt innan man ska hoppa för mycke. Dock kan man juh köra tunnlar, säckar, balansövningar med flera.
Lycka till! :)

Anmäl
2014-10-03 09:26 #25 av: Forest

Tror med som 10 säger att du bör lägga mer krut på göra mer med henne, det är ändå mycket aktiva raser i henne. Jag skulle inte rek att cykla eller springa med henne dels är hon ännu unghund och inte färdigväxt men långa promenader och spår,lydnad och låta hjärnan arbeta är lite jag tror behövs. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-10-03 12:10 #26 av: Jessika96

ja absolut, jag ska börja med det med henne.

Har redan börjat lite smått, kör lydnad med henne och sen är jag ute och kör lite sök och liknande. Det har blivit lite bättre med bitandet, så det ger resultat :)

Anmäl
2014-10-03 12:43 #27 av: vallhund

#7 Om hunden inte alltid slutar med det som den gör så förstår den inte innebörden av ordet/kommandot NEJ!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-10-03 22:45 #28 av: Jessika96

har försökt med andra kommandon än nej och det har hon lyssnat bättre på så jag kör inte på nej längre ^^ så hon har blivit bättre.. men sen är hon väldigt svår lärd, tar lång tid innan hon förstår vad hon ska göra... när det gäller allt.

Anmäl
2014-10-03 22:46 #29 av: vallhund

#24 Ja stora raser/blandraser behöver växa färdigt o HD/AD röntgas, samt få plåtarna officiellt avlästa av SKK´s avläsare innan de uppmanas att hoppa, dra eller cykla.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.