Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
O.T. OFF-TOPIC

Tacksam för råd

2014-08-15 13:06 #0 av: Ceccan

Hejsan !

Jag har värdens beslut ångest , tidigare i år flyttade min yngsta tik hem till oss. Efter ett tag insåg jag att hon älskade andra hundar & ville gärna umgås med dom. Så jag beslutade mig för att skaffa en kompis till henne . Hennes kompis är en äldre tik & tjejerna har funkat bra ihop från första dagen. Problemet är att den äldsta tiken är stressad av sig & detta påverkar på den yngre tiken . I början kissade den äldsta tjejen inne , men det har jag fått henne att sluta med. Under promenaderna blir båda två stressade & om vi möter en annan hund som börjar att morra , börjar min äldsta att morra vilket leder till att min yngre tik morrar , gör den hunden man möter utfall , så gör mina utfall . Jag går ut ofta med båda tjejerna ihop , men också en & en vilket gör att båda är mycket lugnare . Min yngsta tik älskar att vara lös då hon är uppväxt med det  & har bott på landet , vi bor nästan mitt i stan & jag märker hon är stressad , går jag en runda på kvällen där det är mycket trafik och folk blir hon lös i magen. Sen biter hon i kläder och drar med mig lika så barnen . Händer i bland att hon hoppar mot mig ungefär som hon ber mig om hjälp ta mig här i från . Båda tjejerna har haft en mycket tuff start i livet . Saken är den att jag börjar fundera på om det var rätt att skaffa en kompis till min tik & om min familj är för stor för den äldsta tiken eller om den yngsta tiken bör bo på landet . Puh jobbigt jag är lugnet själv både hemma & under promenader jag lyckas ofta få dom att lugna sig ganska snabbt & sitta vid min sida vid hundmöten . Lika så när jag i bland tillåter andra få hälsa /gäller både människor & andra hundar ! Om det finns en vänlig skäl som kan ge mig lite råd & tips eller hur ni skulle ha gjort . Jag älskar båda mina tjejer & vill att dom skall må bra . Jag tog mig ann dom av en orsak delvis för att hjälpa mig själv & för att jag mår bra av att ta hand om dessa två .    

Anmäl
2014-08-16 09:38 #2 av: Forest

Så här får vi göra då vi har 3 hundar, varje dag tas någon av dom på egen promenad under denna promenad tränas det in lite och man får bättre tillfälle att träna just den hunden. Jag skulle tips dig om träna på kontakt övningar och även skvallerträna. Vad gör du annars med hundarna förutom promenader? 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-08-16 11:07 #3 av: Ceccan

I början gick jag med båda när jag gick ut , men den senaste veckan har jag växlat och gått en och en . Skvallerträningen behövs ej på den yngsta hon skvallar jämt. Ang kontaktsökning kan man tro att den yngsta skiter i . Men hon har full koll . Då den yngst är bandning mellan schäfer & rottweiler jobbar jag mycket med hennes huvud även stanna och sitt m,m sök . Den äldre tiken & den som är minst är den som stressar , jag jobbar mycket med henne om att sitta och ligg & avslappning på båda tjejerna , jobbar med detta inomhus också .   

Anmäl
2014-08-17 11:53 #4 av: Forest

3 man uppfatta det inte som att du går separata promenader eftersom den äldre strissar upp vid hundmöten och får då med sig den yngre tiken i karusellen. Att skvallerträna den äldre kan vara något som kan funka och även träna kontakt med henne. Bra att du tränar avslappning med henne mycket  redan :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-08-17 14:52 #5 av: Ceccan

#4 Jag gick inte separata promenader ifrån början. Utan det var att jag prövade detta & båda två är mycket lugnare . Båda är omplacerings hundar med olika bakgrunder . Den stora är uppväxt på landet & gått lös och den lilla har suttit i en bur ute och knappt fått varit inne & är ifrån början uppväxt i kennel   

Anmäl
2014-10-09 12:32 #6 av: Jycklos

i vilket område finns du ?? hemma hos oss finns ju 4 jyckar, som alla behöver social traning och miljöträning, om du råkar finnas i älvsborg så har d ju vart grymt om vi kunde bli promenad-kompisar  med varsitt av våra odjur åt gången:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.