Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

valp

2014-08-09 19:32 #0 av: leostb01

Hej. Jag har fått en fullständigt oplanerad valp. Min gammla tik har tjuvparat sig och klarade inte av att föda själv utan det blev akut kejsar snitt. När hon vaknade upp så ville hon inte veta av sin son. Valpen var mycket livsduglig och eftersom jag har semester så bestämde jag mig tillsammans med veterinären för att få det att funka i alla fall. Som tur var kunde jag få honom till att dia. Matning har fungerat bra och han växer och gror. Jag har tvättat och masserat honom till att kissa, bajsning har varit svårare men nu har det löst sig. Nu är han fyra veckor och tiken accepterar honom, men tvätta=nej. Jag har torkat honom med en fuktig varm handduk. Sen är internet fantastiskt, men just nu blir jag lite fundersam.....ska han badas eller inte eftersom tiken inte slickar? Räcker det med att fortsätta torka med handduk? Jag tycker han är ren och fin men det går runt i huvudet med alla råd som finns. Någon som har EGEN erfarenhet när det gäller detta?

Anmäl
2014-08-09 21:23 #1 av: AnneN

Badas låter onödigt, bör räcka att torka med handduk, är han smutsig eller välling som fastnat i pälsen bör det räcka med en fuktig handduk. Jag har inte så mycket egen erfarenhet av just denna situation men min mamma som har kennel har varit med om liknade och jag vet att hon bara använt handduk, inte badat valparna.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-08-09 22:43 #2 av: leostb01

Låter bra. Tror jag fortsätter med min handduk! Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.