Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Band av sårskorpor

2014-07-28 14:01 #0 av: Lexie82

Min valp på snart 6 månader har ett band av sårskorpor runt nacken. Jag upptäckte det idag, så det borde vara hyfsat nytt.

Först trodde jag att det var fästingar, men de är lite större än vad färstingar brukar vara när man upptäcker dem. Tittade mer noga och tyckte det såg ut som antingen klumpar av smuts eller sårskorpor. Pillade bort en, och mycket riktigt var det en sårskorpa!

Jag har ringt veterinär, och väntar på att de ska ringa upp, men det blir inte förrän runt 16 i dag. Är det någon som har några idéer om vad det kan vara? De luktade riktigt illa!

Anmäl
2014-07-28 19:48 #1 av: AnneN

Vad sa veterinären?
Är svårt att säga så här vad det är utan att ha sett hur det ser ut.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-07-28 20:59 #2 av: Lexie82

Jag fick en tid till om en vecka, och tills dess skulle jag låta det vara och hålla honom torr.

Anmäl
2014-07-31 17:35 #3 av: Ison

Har hunden fästinghalsband som den kan ha reagerat på? Vet en kompis hund som fick liknande som du beskrev av något fästingshalsband, vet inte vilket dock.

Anmäl
2014-07-31 18:32 #4 av: Lexie82

Han har inget fästinghalsband. Däremot har vi en teori om vad det är. För lite drygt en vecka sedan så lekte han med en annan hund som var jäkligt hårdhänt (han kommer INTE leka med den hunden igen), och vi tror nu att han helt enkelt blev biten hårdare än vi trodde.

Ingen märkte något då dels eftersom han har så tjock päls i nacken och dels för att han inte visat att han haft ont.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.