Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Letar uppfödare

2014-06-26 08:30 #0 av: juliialindberg

Jag har länge letat efter en ras som skulle passa mig bra och jag stötte på korsningen Dvärgpudel/ Japansk spets för ett tag sedan och blev helt förälskad. Jag har ägnat mycket tid till att leta efter en uppfödare med just denna blandning, men har fastnat. Det kom upp en annons för drygt ett år sedan i Nybro men jag har nu i efterhand inte kunnat hitta annonsören. Då undrar jag om det är någon som kanske vet någon som föder upp just denna korsningen och vart jag ska vända mig någonstans för att hitta en egen liten pärla? 

Anmäl
2014-06-26 08:34 #1 av: Fridaaaa

Det är svårt att hitta någon seriös uppfödare när det kommer till just blandraser.  Väldigt få gör koller på föräldrarna innan parning mm. Så kolla upp det noga innan köp.

Tänk också på att de kan skilja sig en hel del mellan individerna när det är blandrashundar, speciellt på två raser som dessa till exempel som inte är så lika.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-06-26 22:25 #2 av: Forest

Jag tror chansen är minimal att det görs rastypiska tester som ögonlysning och patella som pudel bör göra innan parning. Jag har träffat denna blandras själv som du letar efter, men han vart bara 5 år fel på hjärtat och sen svek även synen honom.  Sen ska man veta att trots samma blandras så kan dom se mycket olika ut, jag tyckte denna hund såg ut som en tilltuffsad dålig behårad spets-blandras. otroligt trevlig hund var det helt klart. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-07-19 11:26 #3 av: marathos

Det finns många omplaceringshundar som behöver nya hem också. Då kan det finnas möjlighet att få mer information om både mentalitet o utseende.

Anmäl
2014-07-19 11:47 #4 av: marathos

Skulle vilja be alla som medvetet avlar fram blandrashundar att inte göra det. Likaså de som köper en blandrasvalp, finns det ingen efterfrågan borde det inte förekomma medveten blandrasavel. Det beror inte alls på att jag har något emot hundarna, har själv en blandras, en omplacering. De kan bli hur underbara som helst.

Anledningen är att jag är aktiv i en förening som omplacerar hundar. Det finns alla sorter av hundar som omplaceras, men blandrashundar(även rasrena hundar utan stamtavla räknas som blandraser) är helt klart överrepresenterade. De är också överrepresenterade bland de som har mycket elände med sig i bagaget.  Det går inte att komma ifrån att blandrashundar verkar vara mer slit o släng än hundar med stamtavla. Dessutom förekommer det många märkliga blandningar som inte blir bra.

Om inte stamtavla är viktigt är det bättre att ge de hundar som redan finns i livet nytt hem, än att bidra till att det kommer ännu fler hundar till världen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.