Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Märkliga utslag på hund

2014-06-13 22:26 #0 av: nettannordell

Hej min hund schäfer/golden, långhårig och kronisk allergiker sen valpstadiet,
Han har fått någon form av exem på bröstet och ryggen, det började på bröstet för ca ett år sedan, ibland försvinner det men det kommer igen någon annanstans på kroppen, liknar inte hans kroniska, har provat med foderbyte, olika schampo, hydroklorid spray , shampo och gel mot klåda, men det ger inte med sig.
Utslagen är som störst som en 10 krona, ej vätskande, i ringen ser det ut som om det är en finne som är på gång att blossa upp, men det gör den alltså inte. Huden blir mörkt pigmenterad och det ser ut som torra vita flagor som lossnar, brukar smörja 0,1% hydrocortison kräm för klådan, vilket underlättar men det återkomer som sagt, vekar också som om det sprider sig.
Min vovve är världens socialaste och harmoniska hund, det är synd nu när det är varmt och att han har besvär med klådan.
Bör tilläggas att han har medicin mot sina kroniska besvär som också innefattar hans öron.
Jag tror inte på ringorm, hotspots el liknande, däremot kanske någon form av svamp.
Kanske någon av er där ute kan ge mig en lite tips om vad det månne vaa och om det finns något man kan göra själv.
Med tack på förhand
Nettan

Anmäl
2014-06-13 22:42 #1 av: Cahira

Basta vore att ta in till veterinar for hudskapprov sa du far veta med sakerhet istallet for massa onlinegissningar. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-07-02 23:12 #2 av: nettannordell

Cahira, ledsen om du tycker att frågan tillhör forumet för "gissningslekar", men tyvärr så är inte det forumet inte av intresse för mig, jag föredrar fakta när det gäller min hund?
Anledningen till frågan är att jag har fått två olika diagnoser från 2 vetrinärer, vilket jag inte tänker gå in på här, jag ville bara höra om någon har haft samma problem med sin vovve! Alltså "thi'rd opinion".. Är detta inte ett forum för blandrashundar-och är inte frågan fri? Jag kan ju ha kommi helt fel, kanske det tillhör ett annat forum?
Jag tycker också att om du inte har någon fakta att komma med ang frågan, så behöver du inte kommentera den heller, "onlinegissningar" sysslar jag inte med,
Det gör kanske du , det är ditt ordval - inte mitt, men det är både cyniskt och din framtoning ganska fräckt..

Anmäl
2014-07-05 04:23 #3 av: Cahira

Jag menade inte att du skulle gissa online utan att manga ganger som sana har fragor stalls sa kommer sjuttioelva olika spekuleringar och ingen kan egentligen ge riktigt svar utan undersokning i mikroskop ochs skrapprov som en veterinar kan gora.

Jag svarade alltsa i valmening och beklagar att du tog det illa.

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-07-06 11:54 #4 av: Mischa

Fakta går inte att komma med när det gäller en bild på ett forum.

Det kommer att förbli spekulationer, men det skall man inte heller förringa om det kan leda till något, ett forum öppet för alla frågor är även öppet för alla svar.

"Allergi" är överlag lite av en slaskdiagnos, men oavsett så har hunden lågt immunförsvar som periodvis kan bli sämre vid ex. en känslig fas,  löptikar runtom, stress, dåligt foder etc.

Det är inget ovanligt med att hotspots, furunkler eller andra hudinfektioner uppkommer vid dipp i immunförsvaret.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.