Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Lydnad & Bruks

Hund och katt?

2014-05-12 15:40 #0 av: smidi

Hur kan man göra så min hund (1 år) och en katt kan vara i samma rum? :/ 

Min hund bara försöker busa med katterna medan katterna är rädda. 
Hur gör man så hon inte busar? c:

Tacksam för svar! :D

Anmäl
2014-05-12 15:47 #1 av: Saffran0Spice

Jag skulle sätta grind emellan och sakta vänja dem vid varandra innan man ''kastar'' ihop dem i samma rum. Belöna mycket med godis när dom är tillsammans och när dom är lugna.

Sedan kommer hunden också lära sig tillslut att det är katten som bestämmer - detta gör dom tyvärr hårda vägen. Katten kommer visa tydligt och hunden måste lära sig läsa katten i sin takt.

Tex en katt som viftar på svansen är ju inte samma sak som när en annan hund gör det - detta lär dom sig snabbt ^^

Anmäl
2014-05-14 12:52 #2 av: Fialialej

Är du säker på att det är hunden som bråkar med katten?

Här hemma får man skälla på katterna för de retas och får Alva att jaga dem. Lätt att tro att det är Alvas fel och skälla på henne, men tittar man på hur de verkligen beter sig är det tydligt att det är katterna som jävlas. Så snart vi kom på det och började säga till katterna istället lugnade det sig här hos oss.


Anmäl
2014-05-14 16:51 #3 av: Saffran0Spice

Ja det är ju inte bara hunden - katterna står troligen för 70% när de jävlas. Men att sätta grind emellan handlade mer om att sära på dem =) och det blir ju från båda håll då.

Anmäl
2014-05-14 17:33 #4 av: Fridaaaa

Katter gör inte saker för att jävlas, precis som hundar. 
Kan se ut som det för människoägat men det är så, katter gör inte saker för att jävlas.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-05-14 17:36 #5 av: Saffran0Spice

#4 Tyvärr håller jag inte med då jag har en livs levande individ här hemma som bevisar motsatsen för mig dagligen. Men tur att du slipper sådana katter isåfall =)

Anmäl
2014-05-14 17:38 #6 av: Fialialej

#4 hur tänker du kring orket "jävlas"? Jag menar att de retar/stojar upp hunden för att få igång lek. Inget ondskefullt alltså.

Anmäl
2014-05-14 17:38 #7 av: Fridaaaa

#5 Fast det är ingen åsiktsfråga. Människan tolkar det som att katten jävlas, men så är inte fallet, även fast det kan efterliknas det. Samma sak med hundar. "hunden gör det för att jävlas med mig", nja riktigt så är det inte, samma med katten.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-05-14 18:59 #8 av: jenmjao

#7 min hund "jävlas" med mig när hon är blöt och man ska torka henne och hon kutar med rumpan i backen och hoppar emot mig för att kuta där ifrån.. Det är inte att "jävlas" som vi människor, mer busa fast dom ser att man inte riktigt vill.. Så hundar och katter kan "jävlas" precis som alla djur, bara det att du kanske har en annan uppfattning på ordet "jävlas".

Anmäl
2014-05-14 19:08 #9 av: Fridaaaa

#8 Jag vet vad ordet "jävlas" betyder. Men vi har kanske olika uppfattningar kring om vissa saker de gör är för att "jävlas" eller ej.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-05-14 19:52 #10 av: Assasi

Jag övervakade när jag tog hem valpen till mina katter på 1 år, det går jätte bra nu när både katter och valpen vet vad jag vill och det har gått 1 vecka i morgon, dock säger ju de till när de inte vill och det respekteras av varje individ, har dock lite tur då både katter och valpen har fötts upp där det fanns hund eller katt så det har varit till fördel för mig.

Anmäl
2014-05-16 06:32 #11 av: Cahira

Ha en grind emellan, ta sedan korta stunder där katterna sitter upphöjt och hunden är på golvet så katterna känner sig tryggare. Om hunden är stor får du ha hunden kopplad så du kan kontrollera hunden lite bättre. Träna avslappning runt katterna, du kan även mata på varsin sida grinden för att öka förtroende mellan de två. 

Successiv infasning mao. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.