Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Träna småhund (valp)

2014-04-29 20:36 #0 av: Assasi

Vana av cocker och schäfer, men har aldrig tränat en liten hund, kommer få hem en chihuahua blandis.

Jag antar att att man kan träna vilken hund som helst oavsett ras och att det är olika svårighets grad beroende på hunden och dess ras.

Det skulle vara väldigt kul och intressant läsning hur ni går, har gått tillväga med era småttingar. Jag kanske har tränat på de sätt ni tränar och jag kanske får nya idéer och nytänkande!


Tack på förhand!

Anmäl
2014-04-29 23:20 #1 av: FjantYoda

Min tränas väl som en vanlig hund, nästan! Enda jag tänkt på är att det är "svårare" att t.ex. berömma gott uppförande ute med godis för det är ju så förbannat långt ner till munnen! 

Däremot har jag fått använda lite mer konstiga lösningar för att lära min eftersom han är smart, envis, känslig och lite osäker och samtidigt lite "Jaha varför ska jag göra det för?" senaste hunden jag tränade nått med innan jag skaffade min var mammas engelsk springer spaniel som var mer åt det hållet att om man får godis så gör man vad som helst för att få det så är lite skillnad!

Anmäl
2014-04-30 01:15 #2 av: Cahira

Jag tränar gärna på soffa eller säng för att vara mer på "lagom" nivå utan att bryta ryggen på golvet när man ska vara på bra nivå med hunden under träning men annars så är det ingen större skillnad. Jag tränar med klickerträning och positiv förstärkning oavsett storlek. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-30 09:00 #3 av: Fridaaaa

Jag är också van att träna främst större hundar, tränar lite småhundar med men inte lika mycket.
Så märkte skillnad nu när jag fick hem liten hund, fick ändra mitt tänk lite kring belöning mm. Man får kolla lite hur ens hund fungerar, och vad som fungerar på enskild hund :D

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-05-02 05:43 #4 av: Forest

jag har lärt mina små att belöningen kommer flygandes ;) Så här slipper jag böja på ryggen. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-05-02 07:43 #5 av: Assasi

Tack för dessa svar! Alla bra på sitt sätt, en del nytänk har kommit och några saker hade jag inte ens tänkt på i min fundering om hur jag ska träna en liten! Tack än en gång!!


Tar gärna emot fler förslag sätt  i bra sätt att träna en liten hund!

Anmäl
2014-05-03 08:44 #6 av: Mysisa

Det är svårt med timingen om man ska he godisbelöning. Antingen måste du böja /dig kasta godiset innan hunden gjort rätt för att hunden ska få godiset i rätt sekund och hunden får då kanske belöningen fast den gjort fel. Eller så får du ge godiset när hunden gjort rätt och då nästan hela tiden ge godiset liiiite sent om du ska böja dig/kasta godiset.
Då får du en svårtränad hund.
Jag berömmer mina hundar med rösten, ibland får dom godis som extra förstärkning.
När jag tränar in ett nytt kommando så sänker jag mig till deras nivå, dvs jag sitter på knä för att kunna ge det där extra motiverande godiset i exakt rätt sekund.

Anmäl
2014-05-03 21:19 #7 av: lillvilda

Jag har 2 stora hundar och en dvärgpudel. Har haft stor hund och liten jack russel förut. Jag har tränat dom som en stor hund. Det som är kluriga tycker jag är att träna dom att gå fint intill och berömma med godis för de är så långt ner :-D

Man blir också lätt hotande mot en liten hund för att man lätt kan hamna böjd över hunden på ett annat sätt.

Annars är min lilla hund en stor hund tror han nog eftersom vi behandlar honom så.

Jag kör klicker träning med mina hundar oavsett storlek.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.