Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Färg vs teckning, tävlingslicens

2014-04-28 17:07 #0 av: Ktisroinen

Jag ska skaffa tävlingslicens till min lille Maximus så att vi kan vara med i sommarens alla rallylydnadstävlingar! Men jag blev lite ställd vid frågan om hans färg och teckning. Vad är skillnaden egentligen? Jag brukar alltid säga att han är blue merle. Men en blue merle har väl en ganska bestämd färg och teckning enligt mig, det känns som att jag kommer skriva typ samma sak två gånger fast på olika sätt.


Tacksam för hjälp!

Anmäl
2014-04-28 17:22 #1 av: Ktisroinen

..

Anmäl
2014-04-28 19:18 #2 av: Frida B

Skulle skriva blue merle :)Tycker det ser ut som en typisk blue merle, till och med tantecken i ansiktet ;) ser det ut som iaf!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2014-04-28 20:38 #3 av: KarelarEmma

Min hund är en karelare. Hans FÄRG är svart/vit men hans TECKNING är svart med vit bläs och vitt på ben, buk, hals och svanstipp.

Anmäl
2014-04-28 20:49 #4 av: Hiro

Färgen är väl blue merle men teckningen är väl vit krage, ben hals osv?

Anmäl
2014-04-29 02:54 #5 av: Cahira

Du kan skriva Färg: blue merle med vitt och röda tecken.
Tecken: Vit krage (ben?) och svanstipp, röda kinder och blue merle grundfärg. 

Typ. :P

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-02 13:43 #6 av: Ktisroinen

Tack så hemskt mycket för hjälpen! Man får inte skriva så många tecken på raden, så får hitta något sätt att beskriva det lite kort! Men visst stämmer det att man ska skriva färgen från när han var liten? Tänker mest på alla hans röda tecken, hans tassar och kinder och även små "ögonprickar" var alla röda när han var valp. Tyvärr har de bleknat och även hans blue merle-färg, han var mörkt silver som liten. Men en ganska vanligt har jag hört?

Anmäl
2014-05-02 16:41 #7 av: Frida B

Jag skrev på nimbus "svart med vita tecken" på både färg och teckning, det godkändes utan problem... Så kan du inte skriva typ "merlerad med vita fält och röda tan-tecken" eller någonting?

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2014-05-02 16:42 #8 av: Frida B

För att svara på din senaste fråga så ja, har för mig att det är sedan hunden var liten men jag tycker han har tantecken nu med

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.