Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Ang. "adoptioner" av fd gatuhundar

2014-04-07 18:58 #0 av: Maja2

Jag har, som många vet, tre fd gatuhundar. Två från Spanien, och en från Portugal. Jag har haft dem i drygt 4 år och älskar dem till månen och tillbaka. 

Jag har dock lärt mig så mycket bara det senaste året .... som gör att jag INTE rekommenderar att "adoptera" fd gathundar. Det finns så mycket annat att lägga dessa pengar på, som på plats hjälper dessa hundar, och som i förlängningen kan hjälpa länderna att ta itu med saken på ett annat sätt, än att skeppa hundarna till andra länder. 

Behövde kanske bara lyfta fram detta, inte nödvändigtvis diskutera-

Anmäl
2014-04-07 19:31 #1 av: VildaVittra

Vad var det som fick dig att se ljuset?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-04-07 19:42 #2 av: Maja2

#1 Det skrev jag i inlägget :)

Anmäl
2014-04-07 19:50 #3 av: VildaVittra

Nej, du skrev en anledning, men även att du lärt dig mycket. Jag undrar vad det där mycket är. Glad

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-04-07 20:55 #4 av: Maja2

Skrev även att jag inte nödvändigtvis måste diskutera :) :) 

Men visst, jag har tagit del av alltför mångas negativa berättelser, och det väger inte upp de positiva upplevelser jag själv har av den förmedling jag själv tagit hundarna genom. 

Anmäl
2014-04-07 23:13 #5 av: Fialialej

Man ser också många gatuhundar som fått hem i sverige som omplaceras tycker jag. Känns inte bra.

Anmäl
2014-04-08 20:51 #6 av: Maja2

#5 Jag ser faktiskt inte så många fd gatuhundar som omplaceras när de kommit hit. Givetvis finns de, men ... ser inte så många

Anmäl
2014-04-09 18:48 #7 av: missemel

Har vart och jobbat som volontär i ett sånt hägn de håller hundarna i väntan på att bli adopterade. Att en hund ska sitta i ett sånt hägn i kanske två år är helt sjukt. Valpar växer upp i stora valpgrupper och det är inte konstigt att de kanske får problem som äldre. Så jag håller med dig fullt ut! Skänk pengar å hjälp till på plats istället för att utsätta de stackars hundarna för dessa hägn. Finns antagligen bra hägn också men inte där jag var.

Anmäl
2014-04-09 20:16 #8 av: Fialialej

#6 Tycker mig sett det tillräckligt ofta för att reagera på det iallafall

Anmäl
2014-04-09 20:26 #9 av: VildaVittra

#6 De är faktiskt väldigt vanliga på blocket, säljaren skriver dock inte ut att de är importerade, utan man måste själv känna igen hundarna från de olika organisationernas hemsidor.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-04-10 06:21 #10 av: Maja2

#9 ok. Ja, jag sitter inte och kollar så ofta på organisationers hemsidor, så jag känner inte igen  några hundar därifrån, det är nog därför :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.