Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Varning för oseriösa personer i hundvärlden

Here we go again....

2014-04-03 03:13 #0 av: vallhund

http://www.expressen.se/kvallsposten/hunden-max-dog-av-okanda-smittan-tvt/

Sluta importera gatuhundar!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-04-03 13:57 #1 av: Maja2

Jag har ju tre fd gatuhundar, som de flesta här vet :)   Jag har haft dem i drygt 4 år, och för mig har det gått bra. Jag har dock helt slutat rekommendera att "adoptera" fd gatuhundar från andra länder. Jag har helt enkelt tänkt om. 

Anmäl
2014-04-03 17:56 #2 av: SLCH

Det som hände med hunden Voice eller Max som han kallades sin sista tid är fruktansvärt tråkigt och tynger mig personligen. Jag har själv varit med och tagit hand om honom innan han kom till familjen där han dog. Vetskap fanns om att något var fel och importören blev informerad om att han var i behov av veterinärvård. Där han tillfälligt bodde fanns inte kunskap nog att avgöra vad felet var och ägare/importör blev informerad om detta. Hur de gick vidare med det hela vet jag inte.

Vila i frid Voice

Anmäl
2014-04-09 21:34 #3 av: eledabi

Åk till Italien i början av sommaren och ta en titt på landet.

Ni ska hitta hur många hemlösa hundar som helst.

Anmäl
2014-04-11 16:21 #4 av: exitingsvillemo

Ägaren *såg att hundarna parade sig* eeh... Varför låter man överhuvudtaget det ske?? Är det inte nog att dom stöttar import av gatuhundar, dom tycker det är helt ok att para dessa också... Looser

Anmäl
2014-04-11 20:05 #5 av: LindaBlue

En seriös organisation hade aldrig adopterat bort en okastrerad hund, man får tänka på hur man väljer. Vet inte vem dessa kom från, men större betyder inte alls bättre.


Anmäl
2014-04-12 01:14 #6 av: Cahira

#3 Finns hur många hundar som helst i Sverige med som söker nya hem, kanske vi ska ta hand om våra egna först? Speciellt eftersom vi kan få in sjukdomar vi verkligen inte vill ha. Rabies till exempel och alla möjliga parasiter. Räcker med en oseriös importör så kan vi ha en epidemi eftersom det är många i Sverige som inte vaccinerar sina hundar, speciellt mot rabies eftersom vi inte har problem med rabies. 

Ja det är trist att det finns hundar som lever på gatorna, men samtidigt så kommer aldrig landet ta itu med problemet så länge andra länder städar upp efter dom. Hundar är dessutom enormt anpassningsbara, speciellt i såna länder. Vissa av de jag mött hade rent av mått bättre av att fortsätta som gatuhund för de klickade inte med sina ägare som vanliga hundar. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.