Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Varför så ofta "kamphundar" i blandisar

2014-03-16 19:29 #0 av: Lonewolf

Som rubriken lyder så är jag nyfiken på varför det så ofta är så kallade kamphundar och vakthundar som ofta inte rekomenderas som första hund?

Och nu är det väl bäst att skriva att detta inte är något påhopp på era hundar jag vet att det finns hur många fina pitbull och andra sådana där "kamphundar" Skrattar  och tyvärr även odrägliga sådana men dom fina är ju överrepresenterade.

Mvh Per  

Anmäl
2014-03-16 19:31 #1 av: Maja2

Jag förstår inte frågan riktigt? Undrar du varför det ofta förekommer kamphundraser i blandrashundar, eller varför de inte rekommenderas som förstahund?

Anmäl
2014-03-16 19:39 #2 av: Humi

Pratar du om alla hundraser nu eller är det någon speciell du pratar om?
Kamphund är inte en ras, eller ett samlingsnamn för hundraser.

Varför folk inte rekommenderar pitbulls och liknande som första hund spelar ofta in på att dom behöver väldigt mycket mer än vissa andra hundar.

Anmäl
2014-03-16 19:42 #3 av: Lonewolf

Snarare varför hundar som inte rekomenderas som första hund förekommer så ofta i blandraserna det var så jag menade.

Anmäl
2014-03-16 19:48 #4 av: Maja2

#3 Alltså ... har inget med "kamphundsraser" att göra alls?  Förstår fortfarande inte. Vilka blandraser rekommenderas inte som förstahundsraser?

Anmäl
2014-03-16 20:13 #5 av: Lonewolf

Inte blandrashundar utan pitbull rotweiler dobberman osv när man läser om bland annat dom raserna så brukar det ju stå att dom inte lämpar sig som första hund. och när man tittar på blandrashundar så finns det ju väldigt många pittbull/rottis schäfer/rottis osv.

hoppas du förstår hur jag menar

Anmäl
2014-03-16 20:32 #6 av: Maja2

#5 Aha ... jag tror kanske att jag fattar :)    Man brukar ofta inte rekommendera en brukshund som förstahund, inte pga ras, utan pga att de kräver en hel del kunnande och vilja att arbeta med sin hund över tid. Det har inget med kamphund att göra överhuvudtaget. 

Anmäl
2014-03-17 08:46 #7 av: Frida B


Som #6 säger, det är väldigt krävande raser.

Tillägg; Rottis, schäfer och dobberman är inte "kamphundar" och har aldrig varit avlade till det heller, som pitbullen har ;)

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2014-03-17 12:25 #8 av: Fialialej

Alltså jag tror att alla förstår vad hon menar med "kamphundar och vakthundar" om man tänker efterr lite?

Jag tror att det helt enkelt handlar om att det är många som skaffar just dessa raser bara för att de är "häftiga" eller "snygga" och sen tänker man inte löngre än så. Sen får man för sig att det vore "mysigt" och "gulligt" att skaffa valpar - också helt ogenomtänkt.

Det handlar om folkso m inte har ett verkligt intresse för hundar och avel och därmed inte kunskap noga tt förstå vad de håller på med.

Tycker det är helt stört att folk tar en kull på sin tik utan syfte och kunskap.
Däremot genomtänkt blandrasavel har jag inga problem med om detf inns rätt avsikter med den (friska och välfungerande hundar).

Jag skriveri. Telefonens å kan inte utveckla mer (ser knappt vad jag skriver), men hoppas ni förstår hur jag menar. Vill inte låta "hård" men blirfö r mycket text om jag ksa hålla på och förklara mig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.