Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

söker golden husky!

2014-03-11 23:55 #0 av: spekzi

Hej, jag såg bilder på en golden/husky korsning för något år sedan och blev helt kär, sedan dess har jag googlat men utan resultat, det verkar vara en ovanlig kombination, men jag kan tänka mig att lynnet hos en sådan hund hade passat mig bättre än t ex en renodlad husky eller golden. är det någon av er som har någon aning om var jag kan hitta en sån hund?

Anmäl
2014-03-12 08:19 #1 av: Hiro

Varför skulle lynnet av en dålig kombination vara bättre än en renrasig golden eller husky?

Anmäl
2014-03-12 16:03 #2 av: neapeaw

tycker du inte ska söka efter en sådan blandning, då det är en olämplig kombination. Det är två helt olika hundar med helt olika egenskaper :)

Anmäl
2014-03-12 17:49 #3 av: Sofy

Jag rekomenderar definitivt inte en sån blandras, det kan slå helt fel. Om du är sugen på en lugnare och mer sällskapsanpassad Siberian husky kanske en utställningsavlad Siberian husky skulle vara något? Jag har en sån och är dunder nöjd. Du kan skriva ett PM till mig eller här i tråden om du verkar nyfiken på hur de är eller om en sådan variant passar dig!

Kolla hundstall efter omplaceringar, sånna konstiga korsningar brukar finnas där sen brukar det ploppa upp liknande blandningar på blocket oftast som omplaceringar då ägaren inte klarar av hunden för att det inte blivit en bra blandning.

Det ligger oftast ute sjuka blandisvalpar av liknande raser på blocket från typ Sveriges motsvarighet av en valpfabrik men det är ingenting man vill stödja.

Annars kanske en annan ras passar?

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2014-03-13 03:09 #4 av: vallhund

En blandras kam ju bli hursomhelst, t ex se ut som en husky men ha en goldens psyke, eller tvärtom. Eller så kan den se ut som o uppföra sig som en renrasig av någon av raserna, eller så kan det bli helt tillt i huvudet på den.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-03-14 05:47 #5 av: Cahira

Gud jag ser bara framför mig en arbetsnarkoman med dåliga höfter och hög jaktlust framför mig när jag hör den blandningen. :/ 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-03-14 12:27 #6 av: Em_

Om ingen av raserna passar dig så köp inte en blandning. Valpen behöver inte alls bli 50-50 mentalt utan kan brås väldigt mycket på ena föräldern.

Anmäl