Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

han reagerar inte på haltin längre

2014-03-02 02:06 #0 av: ozzybozzysmatte

min hund Ozzy har haft halti i kanske ett och ett halvt år. men nu har han börjar "koppla bort" den. han lixom spänner hela nacken och halsen mot bringan och tar stöd och blir för stark och bara älgar på. försökt få kontakt med honom, men nu på sista tiden har det inte gått så bra. när han ser hundar nu har han börjar ruska ilsket på huvudet, för att komma loss haltin. Känns inte som om han är sej själv. vill inte att han ska få skador i nacken men han är väääldigt stark utan haltin. någon som har ett tips? Glad


Anmäl
2014-03-02 02:30 #1 av: postmortum91

fast haltin ska väl egentligen bara användas för träningsmedel?
Så du har nog använt det för länge och skulle ha tränat mer med det och tänka långsiktigt. Dessvärre har jag inget bättre råd än att börja träna honom på att gå fint i koppel.

-Postnatal

Anmäl
2014-03-02 03:05 #2 av: ShitGoose

Testa VGW-sele? 

Medarbetare på Sphynx iFokus

Anmäl
2014-03-02 03:06 #3 av: CatchFatch

Jag använder sele på min hund. Jag upplever att jag får mer kraft att hålla emot då.

Anmäl
2014-03-02 09:29 #4 av: Maja2

Jobba mer med kontaktövningar och andra aktiviteter så att du får en bättre relation med hunden, så att den Väljer att vara följsam. Många fokuserar Bara på själva promenaderna, men om man jobbar med det övriga så blir promenaderna i koppel bättre av sig själv.

Vad är det för ras/raser? Hur gammal? Hur aktiveras och motioneras hunden?

Anmäl
2014-03-02 14:14 #5 av: ozzybozzysmatte

#4 det är engelsk setter, schäfer, flat coated retriever, tax, berner sennen och border collie. Han är 5 år gammal. Långa promenader, lite agilityträning, lite lydnadsträning osv.

Anmäl
2014-03-02 14:24 #6 av: Fridaaaa

Som andra sagt, halti är ett hjälpmedel och bör inte användas för lång tid.
Kanske ta hjälp av någon kunnig? Ibland kan man bli hemmablind eller loost på idéer hur man ska gå till väga.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-03-02 14:28 #7 av: ozzybozzysmatte

#6 ja, problemet är att det inte är jag som bestämmer vad han ska ha och inte för det är hela familjens hund. jag sa från början att jag inte ville ha halti hela tiden men det är inget för mej att bestämma

Anmäl
2014-03-02 14:52 #8 av: Fridaaaa

#7 Fast du behöver ju inte gå med halti om inte du vill? 
Bästa är att träna bort så att han slipper ha haltin. Skönast för er och hunden

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-03-02 14:54 #9 av: ozzybozzysmatte

#8 jo, säger mina föräldrar att jag ska det så är det bara att rätta sej efter det de säger. Kan inte göra så mycket åt det, som jag önskar att jag kunde.

Anmäl
2014-03-02 15:35 #10 av: Maja2

Det var en salig blandning av olika arbetande hundar :)   Prova aktivera honom mer? Mer nosarbete och mer mental stimulering? Klövjeväska på promenaderna? 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.