Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Förslag på värmetäcke

2014-02-18 12:28 #0 av: Yuuuhanna

Jag har tänkt att köpa ett värmetäcke nu när lönen kommer, grabben blir ju 7år i år och jag märker att han börjar bli lite stelare i kroppen när det är kallt ute än vad han var förr. Men frågan är vad jag ska köpa? Kvalite är viktigt och det är ett plus om det inte är fult. Priset ska gärna hamna under tusenlappen och om man får prova och ev. skicka tillbaka vore det ännu bättre. Han har nämligen nästan 70cm i rygglängd men han väger inte mer än 30kg, och eftersom att vi är mycket i skogen och han är såpass vild som han är ;) så måste passformen vara bra. Några tips?

Anmäl
2014-02-18 18:21 #1 av: Hiro

Köp ett BoT täcke, finns inget bättre

Anmäl
2014-02-19 15:56 #2 av: Ison

Tycker också back on track är hur bra som helst! Min fryslort har klarat många minus med det täcket utan att frysa och vilja gå hem:)

Anmäl
2014-02-19 16:06 #3 av: Hiro

BoT värmer rejält och håller värmen, vill man värma händerna kan man trycka in händerna under täcket så känner man värmen

Anmäl
2014-02-20 23:12 #4 av: Forest

Vad har du för täcke idag? Ger du något annat tillskott till hunden? Jag kan annars mycket varmt att man provar på att ge grönläppadmussla http://www.zoo.se/sda-gronlappad-mussla-tabletter.html. Sen finns det andra bra saker o ge som underlättar till stela hundar, BoT har jag bara haft till mig själv och en häst jag provar gärna själv o se om jag märker skillnad o ja jag märkte skillnad i mina axlar :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-02-21 09:47 #5 av: Yuuuhanna

Jag har funderat på BoT-täcke tidigare men eftersom att dom inte har någon ordentligt storleksguide vågar jag inte riktigt chansa. Det är ingen som har ett hemma som har lust att mäta lite? Oskyldig

#4 Idag har han tre st täcken men inget sitter bra. Ett är långt nog men då är det så stort och påsigt att han inte kan ha det. De andra två sitter bra förutom att dom är 10-15cm för korta i ryggen. Och det känns lite meningslöst med ett täcke som inte skyddar höfterna, ryggslutet och svansroten som det ska.
Han äter färskfoder från Axfood, Omega 3 och B-vitamintillskott. 

Har du provat grönläppadmussla och vad har det gett för resultat? :)

Anmäl
2014-02-21 12:29 #6 av: Ison

Jag har bot täcke hemma. Min bull blandning har de "vanliga" varianten. Sen mätte jag bara från halsbandet till svans, han har 52 i täckesstorlek. Så ryggen är väldigt normal om du mäter hunden innan:) sen finns de ju tax och greyhound modell på täckena också, om dom är större/längre i ryggen fast inte Lika djupa i bålen:) vet att hööks säljer bot täcken, även arken zoo och grizzly har här i stan iaf:) dom är väldigt reglerbara fram på bogen om man behöver bredda/minska täckena man kan även anpassa halsonkretsen:) har ingen super bild, men hoppas du ser lite hur jag menar att du kan anpassa storleken.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.