Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Röntgenbilder

2014-02-10 00:42 #0 av: Yuuuhanna

Jag röntgade höfterna på min hund för ett antal år sen men veterinärkliniken som gjorde detta sa att höfterna var bra och så var det inget mer med det. Vi gjorde det i samband med en annan skada, men jag tycker dom hade dålig koll över lag. Jag vet att många har gått höfterna "graderade" med en bokstav A-E, men det fick inte jag.

Jag har bilderna på plåtarna på datorn och undrar om jag kan skicka iväg dessa någonstans för att få svar eller om veterinären måste göra det, sen vet jag inte ens om plåtarna är tillräckligt bra för att göra en bedömning av heller. Någon som vet lite mer?

Anmäl
2014-02-10 00:53 #1 av: AkaiTsuki

Hmm jag har för mig att höfterna kan ändras genom åren så det är väl bättre att göra en ny höftröntgen? 

//Joanna

Anmäl
2014-02-10 01:46 #2 av: AnneN

För att få en ordentlig bedömning av höfterna så ska veterinären skicka plåtarna till SKK för avläsning.

Är osäker på om man själv kan skicka in plåtarna i efterhand, men mejla eller ring till SKK så kan de säkert ge dig svar på hur du ska gå till väga.

http://www.skk.se/om-skk/det-har-ar-skk/kontakta-oss/

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.