Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Blandning med chinese crested/powder puff

2014-01-25 21:31 #0 av: Ktisroinen

Hej!

Alla ni som har en hund med kines/powder puff i, hur upplever ni vintrarna?

Jag har en liten fis här hemma som är collie/powder puff och jag upplever att han är ganska frusen, inte som en nakenhund men jag kan tänka mig att det är ungefär som en puff (han har puffens päls: fäller inte o växer som ogräs ;)). Vi har täcke/tröja på honom nu under vinterhalvåret. Men sist när jag klippte honom så kom en bekant som är hundfrissör förbi (klipper honom själv) och hon påstod att han inte fryser mer än någon annan hund eftersom han har collie i sig. Samtidigt så har jag läst att en hund som har en förälder utan underull så kan inte valpen ärva underull och blir därmed något frusen. Nu vet jag att min lille Maximus faktiskt visst fryser, det har märkts nu de senaste dagarna när det blivit riktigt kallt även här nere i Sydsverige. Men jag har inte kollat källhänvisningarna till artikeln o jag skulle vilja veta hur ni andra upplever att det är?

Kanske är hundarna varmare ju större andel raser med underull de har? Ingen aning men det vore intressant att veta vad ni tycker.

Anmäl
2014-01-25 21:39 #1 av: hannapannah97

Denna vill jag gärna följa, intressant att få veta hur det är :)

Anmäl
2014-01-25 21:43 #2 av: FjantYoda

Min är ju helt naken i stort sett, till och med mer naken än många riktiga kineser och är väldigt frusen av sig men med täcke och skor går det rätt hyfsat, men promenader då det är riktigt kallt är bara att glömma, då är det ut och kissa och sen in som gäller! Men mot vårkanten klarar han av att busa ute men vill gärna komma in i jackan och värma sig en stund mellan varven!

Anmäl
2014-01-26 11:38 #3 av: Ktisroinen

Haha vilken sötnos! :) Tror jag det att han fryser :P Vad är det med för ras/raser i honom?

Anmäl
2014-01-26 11:42 #4 av: Fridaaaa

Har en papillon/powderpuff. Hon älskar snö! Hon har inget emot vintern, hennes första vintern nu eftersom hon är född i september 2013.

Hon är relativt frysen av sig, vid plusgrader går det bra, men blåser det lite kallt eller är visst antal minus får jag ha täcke/tröja på henne Glad

På bilden låg det på runt nollan, då räckte det med en tröja, vindstilla med. Men hade det blåst kallt hade jag fått ha täcket också över.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-01-26 11:43 #5 av: Fridaaaa

Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-01-26 13:16 #6 av: FjantYoda

#3 min är helt chockerande 50% Papillon 25% Chinese Crested och 25% Toy Pudel, helt otroligt att han blev så  pass naken!

Anmäl
2014-01-26 13:17 #7 av: Fridaaaa

#6 Slår ut olika, omöjligt att räkna hur mycket av varje ras som ärvs vidare Glad Himla charmig!

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-01-26 18:46 #8 av: Ktisroinen

#6 Gud vad häftigt, hade jag aldrig gissat! Ser nästan ut som Mexikansk nakenhund tycker jag :P

#4 Vilket charmtroll! Då gör du ungefär som vi då, brukar köra ungefär 5 till 10 plusgrader har han ett regntäcke som är lätt fodrat, 0 till +5 har han antingen en tjockare tröja på sig eller samma regntäcke som innan beroende på om det regnar/blåser. Under nollan så har vi ett lite mer rejält täcke, typ thermotäcke som han har. Sen är det ju naturligtvis inte så exakt med graderna :P Men jag brukar i alla fall köra på riktlinjen att om jag vill ha mössa på mig så vill han nog ha täcke, så då brukar jag börja med hans regntäcke :)

Anmäl
2014-01-26 18:47 #9 av: Fridaaaa

#8 Tack Glad
Ja vi känner att det fungerar bäst på henne Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.