Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Mystisk hälta?

2013-12-18 19:51 #0 av: TiraWiking

Jag har en schäfer/alaskan malamute som är 6 år gammal som är väldigt pigg och glad och leker gärna med allt och alla. För 2 år sen fick han borrelia vilket vi upptäckte då han började halta utan någon anledning. Vi trodde till en början först att det bara var hunden som vart klantig och snubblat för han har inte alltid koll på har han har tassarna någonstans. Men det blev värre och hältan vandrade runt och från dag till dag haltade han på olika ben och när veterinären fått svaren på blodproven visade det inga son helst tvivel över att det var borrelia.
Han fick antibiotika och nästan med en gång syntes det att han blev bättre. Dock tog inte kuren allting utan två dagar senare började han halta likadant och var hängig så det blev ett återbesök hos veterinären och fick en ny kur och då fick vi bort allt på honom och blodproven var som de skulle.

Men nu har han börjat halta igen och hos veterinären hittar de inget fel på honom. Varken på blodproven eller röntgen.
De misstänker att det kanske skulle sitta i "handleden" eller ryggen. Det vi undrar över om det skulle kunna vara borrelian som spökar eller om han har något nytt problem?
I övrigt är han frisk och glad och lika gosig och lekfull som vanligt.

Finns det någon som varit med om något liknande eller har någon aning om vad det skulle kunna vara?

Anmäl
2013-12-18 21:53 #1 av: Cahira

Borreliaviruset sitter tyvärr alltid kvar i kroppen och kan blomma ut flera år senare om man har otur. (sa dom på monsters inside me iallafall där någon hade blivit biten av en fästing mååånga år tidigare)


Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-12-19 04:12 #2 av: vallhund

Be vet ta prov på cerebrospinalvätskan, där kan finnas antikroppar o då behövs det en annan sorts antibiotika som passerar blod/hjärnbarriären.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-12-19 19:13 #3 av: TiraWiking

Absolut! Vi har fått en tid hos vet på måndag då han varit piggare idag trots hältan men skulle han bli sämre så får vi en akuttid

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.