Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Folk som bara går fram och hälsar

2013-12-04 16:35 #0 av: Fridaaaa

Någon mer än jag som stör sig väldigt mycket på det?
Är enbart vuxna dessutom som jag råkat ut för det. Två barn har frågat snällt om de fått klappa, och enstaka vuxen men majoriteten av de vuxna har inte ens frågat.

Ibland hinner man inte med och reagera.
Var en tant bland annat som gjorde det, gav henne en sur/arg blick, då muttrade hon och gick xD

Visst bra med socialträning men ska vara på mina villkor liksom, inte andras.

Fler som har samma problem?

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-12-04 17:54 #1 av: [sorbel]

Jag har inte haft några som har hälsat utan att fråga men jag har haft många försöka ge hundgodis till henne. Några gånger lyssnar de inte och jag behöver typ vara arg för att stoppa dem. Min hund är väldigt, väldigt matkräsen och har och kan vägrat mat i en vecka eftersom hon fick nåt jättegott. Så det är typ ingen godis till henne (jag har nu hittat en bra mat som hon tycker verkligen om: Applaws). Så varför kan folk inte lyssna? Jag skulle aldrig försöka ge någon annans hund godis! Jag fattar inte hur man kunde tänka sig att göra så utan att fråga. 

Det är bra att barn fråga om dem får klappa eftersom min hund är tyvärr dåligt med barn och jag litar inte på henne runt dem.

Anmäl
2013-12-04 19:27 #2 av: Maja2

Jag tycker att jag läst ett hundratal trådar just i det här ämnet, så duär knappast ensam, även om jag aldrig varit med om det. 

Vad kan man då göra åt det?   Tja, endera får man vara på sådant avstånd från andra människor, att det inte kan hända, eller så får man se till att vara beredd så att man hinner säga till. Jag säger INTE att jag tycker att det är ok, säger bara hur jag ser på saken. 

Anmäl
2013-12-04 20:02 #3 av: Fridaaaa

#2 Dock kan man ju inte alltid ha avstånd från andra människor.
Som t.ex våran valp nu vill vi ju socialisera men samtidigt lära att man inte behöver hälsa på allt och alla. Och ibland dyker folk upp när man minst anar det.

Men funderar på att skriva något på hennes väst eller täcke sen när hon har det Skämtar

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-12-04 20:14 #4 av: Maja2

#3 Det beror ju helt på var man befinner sig :)

Anmäl
2013-12-04 20:17 #5 av: Fridaaaa

#4 Jo men jag åker in till en mindre stad eller så, eftersom vi bor ute på landet(blir inte mycket miljöträning/socialisering där haha) Lipar
Är ju inte i folkmassa men räcker på parkering eller t.ex vid torget utan större mängd folk Snopen

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-12-04 20:35 #6 av: Maja2

#5 Ett tips kan vara att stå så att du har ryggen fri, dvs mot en vägg el dyl. På så sätt kan ingen kliva fram bakifrån och överraska. 

Jag har hjälpt en hundägare att träna sin hund att sitta lugnt och inte promt ska fram till alla. Jag tränade till en början utanför konsum i mitt samhälle .... ok ... det kanske inte var så mycket till träning, för det passerar inte så många ... fniss .....  Sen utökade jag och åkte till Ica Maxi. Ställde mig så att ryggen var fri, och då är det lätt att hinna säga till folk: Jag tränar hunden, gå bara förbi. 

Anmäl
2013-12-04 20:40 #7 av: Fridaaaa

#6 Jo fast inte lätt om man går över parkeringen Lipar
Men är vi still eller så brukar jag vara vid en vägg eller liknande ja Glad Där man har bäst översikt helt enkelt.


 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-12-04 21:00 #8 av: Maja2

#7 smyg i ytterkanten av parkeringen, gå inte rakt över .... fniss

Anmäl
2013-12-04 21:01 #9 av: Fridaaaa

#8 Hehe nja inte lätt på alla parkeringarna direkt Skämtar Undra vad folk tror om de ser en smygandes runt parkeringen hihi
Men brukar bära henne ibland över parkeringen, då är risken inte lika stor eftersom jag har bra koll på henne i famnen då Lipar

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-12-04 21:04 #10 av: Maja2

#9 Ja, helt rätt. Man måste göra vad som krävs helt enkelt :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.