Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Lekar på sajten

Blandras blir renras {Lek}

2013-11-18 12:07 #0 av: minbebis

Brukar göra det här i mitt huvud ibland som tidsfördriv :)

Vi säger nu att din blandras egentligen tillhör en egen ras, och just din hund är "idealisk" och är precis som en sån hund ska vara - hur skulle du beskriva den rasen?

Tänk på att man även kan hitta på saker som tex "den här rasen kommer ifrån ett land i blabla där den utvecklades till att inte lita på andra människor för att blabla. Låt fantasin strömma om ni vill! :)

Anmäl
2013-11-18 20:06 #1 av: Cahira

Okej, då ska vi ta fram fantasin. :) Min blandis kallas borgi så jag kör på det. 

Borgin är en kortbent liten rackare ur vallhundsgruppen som är snabb, kvick, vig och troligen mycket smartare än dig. Förvänta dig en hyper hund som gärna retas med dig då denne är busig. Men i gengäld får du en ras som lever för att vara med dig och allra helst ovanpå dig. Om du gillar träning är detta rasen för dig, ty varje utmaning du ger hunden kommer hunden försöka ta sig an om och om igen tills utmaningen är fulländad. 

Rasen fäller och är signalkänslig, har will to please och är en underbar allround hund för sport och tävlingsälskare. Precis som andra vallhundar kräver borgin ett jobb för att vara lycklig annars riskerar att bli destruktiv. Borgin är en heeler. 

Borgin kommer i många färger och storlekar, allt från "normalstor" till kortbent. Vissa föds med naturlig stubbsvans. 


Det var väl vad jag kunde komma på. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-11-19 13:58 #2 av: Allumania

Finsk Beagle

Land: England & finland
Vikt: max.20 kg
Användning: Jakt
Livslängd:10-15 år
Mentalitet: En vänlig hund som måste få aktivera nosen, passar i en familj som kan ge massor med aktiviteter. Förutsätter att en familjemedlem är insatt i jakt. Tystlåten ras som skäller bara då den arbetar.
Färg: Trefärgad röd/lever,svart och vit. Önskade egenskaper är vita tassar max 50% av var ben , svanstipp max. 50 % av svansen och vit nos utan specific procent.(mängderna är riktgivande) I en utställning kommer alltid hunden med flest av de vita tecknen väljas. Mängden vitt påverkar ej resultatet. Dvs har en hund 25% färg på tassar och 5% på svans är den minst lika sannolik vinnare som hund med 50% på ben och 30% på svans.
Kropp: Långa ben och kort kompakt kropp som. Slank kropp med aningen hängande skin på ansiktet. Huvudet är elegant och man skall kunna känna/se en knöl i bakhuvudet.

Anmäl
2013-11-19 15:27 #3 av: Ove-D

LABORDER

HISTORIK:
Labordern är framavlad med en grund av retriver, pudel och border collie. Den avlades fram för att få fram en hund som var något lättare än labrador som tycker om apportering, sök, agility, lydnad eller spår (inte drivande jakt).

EXTERIÖR:
Labordern är helsvart eller svart med vita tecken på bröst, svanstipp och tassar. Vita tecken på ryggen och öronen är inte tillåtet. Mankhöjden är 45-60 cm för hanar och 40-55 för tikar. Labordern påminner om en lättare labrador i kroppen men har inte lika brett huvud och nos. Den har ljusbruna ögon och halvhängande öron. Stark, kraftig och torr hals. Utmärkt luktsinne.

TEMPREMENT:
Labordern vill vara ute många timmar om dygnet och är en outtröttlig hund som fodrar mycket motion. Labordern kan anpassar sig till stadsliv, men vill få mycket utlopp för sin energi. Labordern är energisk, vaken, entusiastisk, ivrig arbetshund, dock helt utan spår av aggressivitet.

Labordern älskar vatten: att simma i, att rulla sig i snö, att duscha under trädgårdsslangen osv. Labordern vill och kan vara med överallt och ska inte vara skotträdd. Labordern tycker om alla varelser: barn, vuxna, katter, andra hundar osv. 

Laborderhunden ska uppfattas som positiv, social, glad, familjär, alert, lekfull, stabil, orädd (ej nervös), lättlärd, lyhörd, arbetsvillig, följsam, kontaktvillig, tillgiven och har bra koncentrationsförmåga, samarbetsvilja och är inte vaktig/skällig.  Labordern är ingen bra vakthund utan viftar på svansen åt allt! Labordern är hängiven ALLA och är lättränad, tack vare sin uppmärksamhet.  

Den ska vara familjär och utan vaktinstinkt och kunna slappna av hemma i soffan samtidigt som den uppskattar en cykeltur. Den ska inte vara en enmanshund och inte heller visa aggressivitet mot andra hundar eller djur.

Laborderhunden är alltid redo att leka, busa och vara till lags!

Anmäl
2013-11-26 00:11 #4 av: Chinesecrestedlover

Hehe... 

Ja då är väl min lilla tös en Chi-Chi-Schi då Skrattaralltså Chi(huahua)/Chi(nese Crested)/Schi(pperke). 

Underbar otroligt charmig hund med stor personlighet i en liiiiten kropp (vikt 2 kg). Mycket arbetslust och intelligens. Snabblärd, rolig och en riktig knähund som älskar att få vara nära nära. Busig med mycket jakt (tro det eller ej Skämtar) i sig. Skällig och utmärkt vakthund eller ja... larmande hund i alla fall. Gillar att skälla ut allt som rör sig på djurprogram på tv:n och älskar att sova under täcket. Sätter ofta nosen i backen, följer spår (?) och slår dövörat till om det finns en fluga, spindel eller fågel i närheten som kan jagas. Soffor är till för att springa gatlopp i efter gosedjur samt mysa i under en filt... så det så. 

Skratt vid ägande av en Chi-Chi-Schi är oundvikligt GapskrattarVarning! 

Naturligtvis i stort sätt spritt språngande naken, gärna med lite snyggt (hihi) fjun på skallen "a la skallepär"... Mvh/Chinesecrestedlover med lilla underbara knasiga Sookie

Anmäl
2013-12-14 02:15 #5 av: Marienielsen

Får väl göra ett inlägg här jag med, american staffordshire pei.
Am. Staff pei (förkortar jag det med)
En riktigt mysig ras som är väldigt lekfull alltså så lekfull att man måste öva på passivitet, lite otympligt när man är i rastgårdar och dylikt då lekfullheten tar över
Väldigt mysig hundras då den är väldigt mycket av en knähund.
Rasen i sig är inte jättestor, blir väl upp till 51 cm mankhöjd.
Ett väldigt speciellt utseende (om man har lite koll hur en amstaff och en shar pei ska se ut, annars ser folk den som en typisk amstaff)
En väldigt underbar perSonlighet gör den till en ideal hund om man klarar av det, krävs väldigt mycket uppfostran.
Väldigt snabblärd,. Inte alls en bra vakthund då alla som kommer blir slemmiga av pussar...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.