Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Hurtta vs. Back on Track

2013-11-07 20:11 #0 av: annie-ess

Om ni har Hurtta eller Back on Track till era hundar, skulle ni kunna ge ert utlåtande om täcket. Värmetäcke? Regntäcke? Håller det vad det lovat? Sitter passformen bra? Rörligt, sitter bra intill hundens kropp? Täcker alla västentliga delar (förutsätter självklart att man valt rätt storlek) 


Skulle vara tacksam för  svar, har en 9 månaders amstaffkille som nu behöver rediga grejer inför kommande vargavintern! Skämtar

Anmäl
2013-11-07 20:16 #1 av: Fridaaaa

Vi har ett hurtta-täcke, nöjda Glad
Är ett vintertäcke. Hon rör sig bra, busar mm. Har det enbart om det är minusgrader.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-11-08 09:54 #2 av: sarae

Jag har ett Hurtta Ultimate värmetäcke som jag är väldigt nöjd med. Sitter väldigt bra, hon har full rörlighet och verkar inte frysa på vintern. Däremot vet jag inte om jag fick tag på ett måndags ex eller om de är så, men första gången hon använde det och lekte i snön en liten stund kom hon in med ett täcke som dröp av vatten och hon var blöt ända in på huden. Efter det så sprayade jag täcket med goretex impregnering och sedan höll det hur bra som helst mot väta.

Har även ett backontrack nättäcke, skyddar ju inte så bra mot väder och vind, men modellen är i princip samma som vintertäcket. Sitter också väldigt bra och jag skulle gärna vilja ha ett sådant vintertäcke. Enda nackdelen är att man måste ha selen ovanpå eftersom det inte finns något hål för koppelkrok till sele.

Anmäl
2013-11-08 22:46 #3 av: VStromberg

Alltså, Back on Track används ju inte för att skydda mot väder och vind ;)

MVH Viktoria S
- Sajtvärd på Agility Ifokus

Anmäl
2013-11-10 13:02 #4 av: sarae

#3 man kan alldeles utmärkt ha BoT täcket som väder och vindskydd, finns i både "vinter" och regntäcke (och vadderat regntäcke), även om grundtanken är att skydda och värma vissa specifika muskelgrupper i samband med rehabilitering (och träning), men för en hund som aldrig använt BOT innan bör man ha en invänjningsperiod om några dagar för att kroppen ska vänja sig vid den effekt som ges. För hundar med specifika problem rekommenderas dock en annan typ av användning (ganska många timmar per dygn, även inomhus, under lång tid). 

Anmäl
2013-11-12 20:11 #5 av: imsuchadiva


#3 Invänjningsperioden är väl ändå betydligt längre än några dagar?

 

TS, jag funderar också på att köpa ett BoT nu till vintern, känns som de kan ge extra värrme när han ska ligga i tx bilen och det är kallt.

Anmäl
2013-11-12 22:50 #6 av: sarae

#5 "Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger."

(http://www.backontrack.com/se/anvandningsrad/)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.