Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
AKTIVITETER - Allmänt

Border collie/Collie?

2013-10-27 13:46 #0 av: gickan87

Ni som har hundar av blandningen Border collie/Collie, vad aktiverar ni dem med?

Hur är dem till sättet?

Visa gärna bild på din vovve :)

MVH Erika :)

Anmäl
2013-10-27 19:30 #1 av: Forest

Letar du ny hund? 

Sorry lite ot :) Jag känner ingen av denna blaning bara renrasiga där vallar bc och lh collies aktiveras olika mest på hobbynivå i både lydnad och spår 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-10-28 10:57 #2 av: Hiro

Jag känner en bc/collie, funderar du på att köpa en så avråder jag dig. Har du en så skulle jag tro att det mesta passar ^^


Anmäl
2013-10-28 21:32 #3 av: Forest

2 oj det där kunde man inte gissa att det var bc/collie ser ut som labbeblaning mer 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-10-28 23:52 #4 av: Cahira

När Mike köpte Digger för elva år sedan så sa försäljarna att han var oreggad BC. När jag kom hit och såg honom stå i profil så ser jag att han ser mer ut som en BCfärgad korthårig collie med hängande öron. Han är mer kvadrat än låg och lång och hans nos är "flera mil lång". Hans nerver är fruktansvärt dåliga och han har noll vilja att jobba. Han vill bara hänga med och få uppmärksamhet då inget händer. Helst med åtta händer för två räcker inte i hans tycke. 

Vallinstinkten finns där, men den är låg hos honom. 

När man köper BC/collie så får man ha i åtanke att de som blandrasavlar oftast använder individer som är lätt att få tag på med noll tanke på meriter, hälsa m.m. Dvs de som inte passar in på kraven i renrasavel, men folk vill ha valpar ändå. 

Hos både collie och border collie är största problemet dåliga nerver, nervositet, ljudkänslighet, och rädslor. Hos collie finns även allergier och superkänslig mage. För inte tal om fysisk hälsa, såsom ögonproblem, höfter, armbågar, etc. 

En blandis kan vara 50/50 fysiskt och mentalt av vardera. De kan se ut som ena och bete sig som andra. De kan ha mycket av ena och lite av andra. Vad som slår igenom, positivt som negativt, kan man aldrig veta (såvida man inte köper en vuxen, men oftast säger inte försäljare hundens negativa egenskaper). 

Vår Digger har kroppsbyggnaden och huvudet som en collie men färgen som en BC. Han är jätteljudkänslig och han sticker och gömmer sig då vi får besök. Även om jag älskar denna hund skulle jag bäst beskriva honom som ett nervvrak när det kommer till nya saker och höga ljud. Nu bor vi mitt i skogen så oftast slipper han sånt så det funkar ändå. Men jag skulle tänka mig efter noga innan jag skulle skaffa denna typ av mix. 

Båda raserna skulle i början vara känslig för förändringar i hjorden och omgivningen då de vallade på skottlands högland, så känslighet SKA finnas i båda raserna. Men då känslighet går över i rädslor kan det bli tufft att leva med beroende på vart man bor. Mitt i stan kanske inte är så lyckat.

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-10-28 23:56 #5 av: Cahira

En till bild. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-10-29 16:21 #6 av: Hiro

#3 Vad ägarna vet så är det bc/collie kan vara annat i men uppfödaren sa att det var bc/collie jag hade också gissat på labbe/något

Anmäl
2013-10-31 10:48 #7 av: Ove-D

#5 Oj ja där var en lång nos...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.