Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Hjälp med hundras!

2013-09-15 22:41 #0 av: [Mickenisse]

Har tagit över en blandrashund men har aldrig fått reda på vad det är för raser i henne, hon har utseendet precis efter en irländsk varghund, men är jätteliten i storleken, 40cm i mankhöjd, någon som har nån aning om vad det skulle kunna va för raser i henne?

Anmäl
2013-09-15 23:28 #1 av: Hiro

Någon terrier/vinthund/retriever kanske?

Anmäl
2013-09-16 04:34 #2 av: Cahira

Ingen aning alls tyvärr. Jag skulle nog säga "gatukorsning" om nån frågar. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-09-16 07:16 #3 av: Frida B

Tibetansk terrier, kronfohländer, jrt, parson, border collie är några jag ser i hunden :)

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2013-09-16 09:48 #4 av: Fridaaaa

Sånt är extremt svårt. De kan likna vissa saker mycket men sedan är det inte alls dem raser man trodde det var, i hunden Lipar

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-09-16 11:05 #5 av: [Mickenisse]

Får tacka så mycket för svaren! Men jag kan inte ge mig att det är irländsk varghund i henne, kollar man på bilder på varghunden så kan man tro att det är min hund på vissa bilder :)

Anmäl
2013-09-16 11:21 #6 av: Fridaaaa

#5 Jag vet en som har en hund som ser ut som en tysk jaktterrier på pricken, men det är inte ens det i hunden Skämtar Men visst, inte omöjligt att det är varghund i din hund.
Enda sättet att få reda på det är om man hittar uppfödaren eller om du skickar ett sådan "prov" man kan skicka och se ungefär vilka raser som finns i, kostar dock en del.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-09-16 17:12 #7 av: pimmi

Pälsen gör väldigt mycket på utseendet. Hade en pudel/ papillon som var väldigt lik din hund när jag fick henne som omplasering. När jag rakade såg det inte ut som samma hund eller ras.

Anmäl
2013-09-16 17:37 #8 av: Cahira

Och jag har sett bearded collie korsningar som ser ut sådär. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-10-13 15:41 #9 av: Fiigge

Bouvier var det första som poppa upp i mitt huvud(hade en likande den där som var blandar golden och bouvier, lite kortare päls  hade han dock, men samma typ av ansikte) :) blandat med nåt med lite spetsigare längre nos, möjligen nån retriever och terrier som några nämnt... :)

Enriktigt fin trasselsudd iaf :)

Anmäl
2013-10-14 15:11 #10 av: Forest

Att gissa raser är ibland jätte svårt. Som våran fd hund irish imaal terrier/irish softcoated wheaten terrier blaning alla gissa fel på hennes raser, sen tåld det säga att hon var lugn o mycket mån om alla andra. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.