Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

godis/choklad

2013-09-14 21:01 #0 av: smidi

Kan hunar äta något av godis eller choklad? (människo godis) Alltså min hund, tror hon tog lite av mitt godis, men de saknades ingen choklad eller något! kanske typ 1 godis.. Svara gärna :(

Anmäl
2013-09-14 21:08 #1 av: Fridaaaa

Choklad innehåller ett ämne som är giftigt för hundar, ju högre dos kakao desso värre.
Människogodis är inget man ska ge hundar nej. Men en-två bitar brukar hundar inte reagera på

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-09-14 22:34 #2 av: Sugar Mist

Penny kan få 1-2 nappar eller något vingummi, ser så jäkla kul ut när hon tuggar i typ 5 miljoner år xD Det är uruselt och bör inte qges några gånger ibland, och jag äter godis så sällan så.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2013-09-14 23:34 #3 av: Hiro

Det är inte bra för hunden men den dör inte av att äta godis... Choklad är inte bra alls dock men om hunden tar en liten choklad bit är det ingen större fara

Anmäl
2013-09-15 21:16 #4 av: Charlott_

De finns ju hundgodis, vit choklad, små pluppar. Vet ej vad märket är med de innehåller ju kakao. Hur tänker tillvärkarna då? :/
Vet ej om de finns idag men vet att de fanns för nåra år sedan.

Anmäl
2013-09-27 13:07 #5 av: Sofy

#4 Allt man köper färdigt till djur är inte ofarligt för dom. Finns foder som är rent av dödliga, leksaker som är livsfarliga, godis som kan göra hundarna sjuka och annat. Sen finns det saker som är helt suveräna och nyttiga så det gäller att ha lite suntförnuft och lite kunskap när man väljer saker!Glad

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-09-27 14:40 #6 av: Mlyy

Som sagt innehåller choklad ett ämne som är giftigt för hundar.

Men tror även att det kan variera från individ till individ, en bekants hund råkade norpa åt sig nästan en hel chokladkaka, men det hände ingenting.

Men självklart är det inte bra och inget man ska självmant ge hundarna. Dock gör några enstaka godisbitar ingenting.

Anmäl
2013-09-27 15:05 #7 av: vallhund

Huruvida en eller annan chokladbit är farligt eller inte beror på kakaoinnehållet o hundens storlek, samt att vissa är mer känsliga än andra.

Att skriva att det är ofarligt med en eller annan chokladruta är förkastligt, eftersom det beror på om man har en hund som väger 1 eller 80 kg.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-09-27 15:09 #8 av: Mlyy

#7 Jag skrev inte att det var ofarligt med en eller annan chokladruta, för det beror som sagt på individen. Jag skrev godisbitar, vilket är en helt annan sak.

Anmäl
2013-09-27 15:32 #9 av: AnneN

#4 Vad jag vet så innehåller vit choklad inte kakao och det är kakao som innehåller det giftiga ämnet teobromin.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-09-27 15:48 #10 av: vallhund

#8 En del godis innehåller väl xylitol? Vet inte eftersom jag inte äter godis.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-09-28 18:19 #11 av: Ove-D

Varför ge hundar människogodis i huvudtaget? Själv har jag mestadels använt torrfoder som godis. Om man bara uppmuntrar hunden så är uppmuntran roligt oavsett vad den äter.

Mina hundar har varit helt tokiga i "hästhovar". När hästarna har blivit verkade eller omskodda har de fått gnaga på en bit. Men inte för mycket. Kanske max en bit om dagen. Om det är 100% nyttigt vet jag inte.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.