Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

När är läge att besöka vet?

2013-09-03 09:12 #0 av: Fialialej

Hejsan! Igår hoppade min hund i full fart typ tre meter ner på asfalt, gled en bra bit och haltade direkt efter. Jag bar henne hem för säkerhetsskull och när vi var hemma kände jag igenom, tryckte och klämde.
Hittade ett äckligt skrapsår på insidan av armbågen (ca 1cm helt runt, saknad också en del päls runt) och hennes vänstra tumknöl blödde som att hon ryckt till den så huden spruckit.
Hon är inte så morgonpigg idag som hon brukar, men hon haltar inte och hon är inte svullen någonstans.

Hade det vart JAG som ramlat och fått liknande sår o dylikt hade inte jag brytt mig om att gå till vårdcentralen, men när är egentligen läge att gå med hunden till veterinären? Man vet ju inte hur hon känner.

Ska man gå med minsta lilla för säkerhetsskull, eller ska man sparaderas tid och mina pengar till sånt som är "värre"?
Vad tycker ni i såna frågor?

(OBS: Nu är det inte mitt fall jag undrar över utan det är en generell frågeställning, jag ska ringa vet för sänerhetsskull så snart jag kommit upp ur sängen). :)

Anmäl
2013-09-03 17:22 #1 av: AnneN

Jag tycker att om man känner sig det minsta osäker så ska man iallafall ringa till veterinär och rådfråga. Bättre ringa en gång i onödan än en gång för lite.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-09-05 12:39 #2 av: Frida B

Håller med #1, ring. Sedan kan hundar vara väldigt bra på att dölja smärta, mycket bättre än vad vi är. Men det betyder inte att det är någonting för det.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2013-09-05 13:00 #3 av: Maja2

3 meter!!!? Hoppas du redan besökt veterinär, för ett så högt hopp rakt ner på asfalt, kan bli förödande. Håller tummarna att det gått bra 

Anmäl
2013-09-05 15:27 #4 av: Fialialej

#3 Som jag skrev så har jag kontaktat veterinär i det här faller och det var ingen fara. Tack för omtanken! :)

Anmäl
2013-09-05 18:50 #5 av: Maja2

#4 Aha, jag tolkade det som att du Skulle, dvs inte hade gjort :)  Tur att det gick bra. 3 meter är högt ... jag har 2.40 m i takhöjd ... tycker att DET är högt nog :)

Anmäl
2013-09-05 20:02 #6 av: Fialialej

3 meter var nog en liten överdrift också ;) Men väldigt högt var det haha

Anmäl
2013-09-07 20:48 #7 av: [sobel]

Hur är det med din hund nu, haltar hon fortfarande?

Anmäl
2013-09-07 22:58 #8 av: Fialialej

Nejdå det är jättebra med henne. Hon tog bara några haltsteg direkt efter. Tack för omtanken!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.