Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Utställning

Utställning för blandras hundar?

2013-08-12 00:36 #0 av: Charlott_

Som rubriken lyder, finns de? Har ingen erfarenhet av de. Men jag är intresserad och hur går man till väga? :)

Tack på förhand!

Anmäl
2013-08-12 03:09 #1 av: vallhund

Kolla på blandis.se

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-12 08:00 #2 av: Ktisroinen

Vi ska på utställning med vår blandras den 21 september i Fagershult som ligger strax utanför Mönsterås. Nu vet jag inte vart du bor, men man kanske ses där? :) Det blir vår första så vi har inte heller koll riktigt på hur allt går till o så men det löser sig :)

Här har du en bra artikel tycker jag:

http://blandrashundar.ifokus.se/articles/4d713b9fb9cb4622210530ce-stalla-ut-sin-blandrashund?4d7124adb9cb4621410471ce-1

Anmäl
2013-08-12 16:03 #3 av: Charlott_

#2 Har ingen aning om vart de ligger. Bor i Tanumshedes kommun :)

Ska kolla artikeln, tack! :)

Anmäl
2013-08-13 15:35 #4 av: [daytona]

Ingen som ska på utställningen utanför Stockholm om knappt 2 veckor?


http://www.blandis.org/

Anmäl
2013-08-13 22:50 #5 av: Ktisroinen

Hehe okej, det har jag ingen aning om vart det ligger ;) Det finns utställningar på Blandis Rix, just nu bara två, men det kommer fler allt eftersom :)

Nej tyvärr, det är lite för långt för oss, vi bor i Blekinge :/ Annars hade vi nog varit där :P Men lägg gärna upp bilder på era hundar så man får se sina "konkurrenter"  :)

Anmäl
2013-08-13 23:37 #6 av: Charlott_

#5 Jag tyckte sidan va krånglig å hitta inga utställningar. Men får titta närmare på de när de närmar sig för min del. Har tyvärr inte så kommit så långt med mitt körkort än tyvärr. Men de blir stora planer när jag väl fått de så ;)

Anmäl
2013-08-14 22:32 #7 av: Ktisroinen

Om du trycker på utställningsanmälan under utställning så hittar du vilka som finns. Finns en i Fagerhult och en i Falun. Nej det är klart då är det kanske inte så lätt, det är inte så ofta man hittar utställningar som ligger inom avstånd som man inte behöver bil :/

Anmäl
2013-08-14 23:09 #8 av: Charlott_

#7 Haha nä det förstår jag :)

Anmäl
2014-02-12 18:57 #9 av: [annakarolinaa]

Vad bedömmer man på en blandras utställning? En blandras har ju ingen rasstandard att gå efter som man gör på renrasiga? :) Delas hundarna in i olika klasser eller hur går det till? 

Anmäl
2014-02-12 23:41 #10 av: Ktisroinen

Nej inga rasstandarder men ibland kan viss hänsyn tas till de raser som finns i hunden. De går efter fyra F som de kallar det. Det står för frimodighet följsamhet, form och friskhet. I stort sett så kollar de på hur hundens proportioner är och hur trevlig, alert och vålmående hunden är. Sen är det ju pälskvalitet, teckning, frisyr osv som också spelar in. Allt egentligen! Men visst, utan riktlinjer blir det lätt efter domarnas egna tycke.

Vi var som sagt på en utställning i Fagerhult där vi blev best in show, men lite tur hade vi också eftersom domaren hade en förkärlen till grå collies som min Max mest ser ut som.

Anmäl
2014-02-13 15:53 #11 av: [annakarolinaa]

Ja jag förstår att det ofta blir bedömt efter domarens personliga smak ;) men super att dom kollar friskhet! Vad jag förstår så har man större chans att vinna om man har en välskött, trevlig hund med proptioner som inte är skadliga på något vis? Det låter vettigt :)

Anledningen till att jag frågar är att jag har stor vana av renrasiga hundar och utställning, vilket jag tycker är kul, så om jag skaffar mig en blandras skulle det vara kul att ställa ut ändå :)

Anmäl
2014-02-14 09:37 #12 av: Ktisroinen

Ja, det är lite mer, hm.., hälsosam (?) bedömning än vanliga utställningar i mina ögon. För hunden alltså. Sen kan man ju ställa ut en renrasig hund utan stamtavla. Då tror jag de kollar ganska mycket på rasstandarden ändå, men samtidigt så tävlar man ju mot andra raser.

Ja jag tycker att det är jätteroligt att de har något för oss andra med, även om det bara är på skoj! Inte lika glamoröst som en riktig utställning kanske men ändå, väldigt trevligt och jordnära liksom!

Här är från när vi ställde ut i september. Vi fick inte bara best in show, utan även något som heter charmtroll som alla deltagare röstar fram. Man röstar även fram snyggast tik och snyggast hane. Roligt initiativ!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.