Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Tik med rödslemhinna i underlivet ?

2013-07-22 15:33 #0 av: liiillap

Hej, hej 
Vet inte om det redan finns en sån här tråd.

Men det är så här att min svärmors hund har precis blivit skild från sina valpar. då valparna var 8 veckor. Men vi har märkt på hunden att hon inte är som hon brukar. 
Hon kissar väldigt mycket små skvättar. och har till och med kissat inne i natt. vilket hon inte har gjort tidigare sedan hon blev rumsren. 
+ Så har hon blodröda slemhinnor i underlivet och är svullen.

Till min fråga nu, är detta normalt?
Min svärmor tänkte kolla upp på nätt först innan hon kontaktar Vet. och se med er hund människor om det är normalt att tiken fortfarande är svullen och röd i underlivet 8 veckor efter att valparna har fötts ?? 
Tacksam för svar :D 

Anmäl
2013-07-22 16:54 #1 av: AnneN

Tycker inte att det låter riktigt normalt, skulle råda att ringa veterinär för säkerhets skull.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-07-22 17:05 #2 av: liiillap

Hon ringde till uppfödaren. då uppfödaren har fått tagit sina 3 kullar på henne nu. då min svärmor bara har varit fodervärd på henne tills nu. :) 
Men uppfödaren berättade att hon hade påbörjat en penicillin kur för urinvägsinfektion innan hon åkte hem till svärmor. Men inte slut fört kuren. som tur var så hade svärmor kvar tabletter sen tidigare när hon åkte på urinvägsinfektion, så nu är det bara att börja om kuren på nytt då :/ 

Anmäl
2013-07-22 23:07 #3 av: Forest

Enja var inte röd om musen efter valparna. Hon hade vissligen ingen uvi då men fick det när hon var unghund och då var inte musen röd eller svullen, utan helt normal. Därimot kissa hon oftare o verka vara mer kissnödig därav åkte vi bums till vetrinären. Be din svärmor iaf ringa o kolla med vetrinären om detta just för att vara på säkra sidan.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-07-23 05:10 #4 av: vallhund

Ring veterinären! Man skall aldrig avbryta en pc kur innan hela ordinerade perioden är över, det är inte bara att fortsätta efter någon dgas avbrott, sån leder till resistens o lidande för tiken.

Symtomen är inte ovanliga vid livmodersinflammation, som man då o då ser efter valpning.

Tipsa svärmor om att vända sig till en seriös uppfödare nästa gång, dvs en som tar max 2 kullar på en fodertik.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-23 15:26 #5 av: liiillap

#4 
Ska säga det till henne :) 
Nej hon vet redan det, då hon tog över den efter sin dotter, som i sin tur var bara hundvakt till en lastbilschaufför. Som i sin tur struntade i att hämta hunden, när dom hade bestämt. så svärmor blev fodervärd och avtalet var att uppfödaren skulle få ta 3 kullar på henne, innan det blev svärmors helt. Och vad jag vet är det inte första gången tiken har fått problem. Första gången hon fick valpar så fick hon mjölkstockning och urinvägsinfektion. då uppfödare skickade hem tiken till svärmor innan 8 veckor hade gått..  Hade uppfödaren fått bestämt helt så skulle hon ta kullar på henne varje år, men svärmor uppsökte vet. och dom ordinerade att Tiken fick bara ta kullar vartannat år. då hon blev så dålig efter kullen. 
Men nu har tiken fått sina 3 kullar och nu ska hon inte ha några flera valpar :D 

Vet även att uppfödaren inte är seriös, eftersom hon skiter i det mesta vad det gäller hundens hälsa, tog bara kullar på tiken för att tjäna pengar 
Kan berätta att Tiken är en blandning mellan Shi-tzu och Papillon. och hanarna hon har parats med har varit yorkshire terrier och chihuahua :/  

Anmäl
2013-07-23 19:02 #6 av: Forest

5, Så din svärmor dansar trots allt efter notorna efter uppfödaren då det enligt lag ska inte valparna lämna sin mamma innan de är 8 veckor gammal + att man ska ta valpar på tik som inte mår bra av att avlas på.

Använd inte hundar och katter i avel om de mår dåligt av det

Det är inte tillåtet att använda en hund eller katt i avel om den mår dåligt av det och om det finns risk för att avkomman ärver sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Djur som är överdrivet rädda eller aggressiva och djur som saknar förmåga att föröka sig på ett naturligt sätt får heller inte användas i avel.

http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hundarochkatter/avel.4.207049b811dd8a513dc8000462.html

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-07-24 03:13 #7 av: vallhund

Skönt att hon slipper vara avelskossa längre, stackars lilla tik!

Brustet hjärta

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-24 16:42 #8 av: liiillap

#6 Jag vet det där, men det vet tydligen inte uppfödaren. Anledningen till att tiken har fått lämnat valparna tidigare. är för att tiken blir klöst och biten av valparna så tiken drar sig undan och vill inte vara vid valparna. Uppfödaren har förmodligen tvingat tiken till att dia valparna. och där igenom demostrerat genom att kissa och bajsa inne. 
tiken har magrat ur väldigt mycket och tappat päls, och har blivit allmänt skygg när hon var varit där. Uppfödaren stuntade till och med att tiken hade en lös tand som min svärmor tyckte att uppfödaren skulle åka till vet. och ta bort den. Men det struntade uppfödaren i :( 
Men det där ifråga angår inte mig och utan är en sak mellan svärmor och uppfödaren. Men tiken har nu iaf blivit bättre och slutat kissa inne och är inte röd och svullen något mera :) så det går åt rätt håll :) 

#7 Ja det tycker vi oxå :) inga fler valpar för hennes del. :D 

Anmäl
2013-07-24 18:33 #9 av: vallhund

#8 Inte för att knäppa dig på näsan eller din svärmor. Det är olagligt att skilja tiken från valparna innan de är 8 veckor (i Sverige), de behöver det för sin socialisering, det handlar inte bara om tutte, det handlar om trygghet, hundspråk o att lära sig veta hut, det kan vi aldrig ersätta, jo vi kan flaska upp dem, men de kommer alltid att sakna något.

Har man andra tikar i flocken så hjälps de åt, o ibland går hanen in o agerar mamma när tiken dött t ex.

Man skall aldrig tvinga tiken att låta sig dias annat än i nödfall för att få i sig råmjölk t ex.

Hundar kissar o bajsar inte inne som protest, däremot kan de göra det om de är sönderstressade. Titta gärna in på http://kennel.ifokus.se/ för att fråga/lära mer.

Skönt att höra att tiken repar sig o slipper få flera valpar. Alltid så bra med hundar som hittar hem hos någon som bryr sig.

Blomma

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.