Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Underligt beteende

2013-07-17 21:52 #0 av: Tusen

Har ni hört talas om detta tidigare?

Vår tik har börjat snutta på sin egen "tutte" då hon blir rädd. Hon är 5 år gammal och bara blivit mer och mer rädd för smällar av alla det slag. Först var det gevärsskott (vi bor i närheten av en träningsbana, för jägare, som numera är nedlagd), sen var det åska, tappade saker, vedklyvning med yxa osv. Nu är hon så rädd att  hon t.om. blir rädd då det regnar fastän det varken åskar eller blixtrar. Hon går och gömmer sig redan då det börjar bli mörkt på  himlen och så börjar hon snutta på sin ena bröstvårta. Hon har nu snuttat så mycket att hon numera har mjölk i det bröstet. Hon har aldrig råkat ut för något som kan hänga ihop med någon smäll eller något liknande.

Tycker hennes beteende är väldigt underligt.

Anmäl
2013-07-18 17:49 #1 av: Tusen

Ingen som hört talas om detta konstiga beteende, varför hon kom på något så underligt så sent som vid 5 års ålder eller hr man blir av med detta beteende. Jag tror inte det är nyttigt för henne.

Anmäl
2013-07-18 19:16 #2 av: Cahira

Kolla med veterinär utifall att. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-07-18 19:36 #3 av: Tusen

#2 Vad ska jag kolla? Förstår inte riktigt. Funderar

Anmäl
2013-07-18 19:50 #4 av: Cahira

Kolla om det finns en medicinsk anledning till beteendet. Beteendeförändringar kan vara en indikering på att nåt inte står rätt till. 

Utifall att liksom. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-07-18 21:25 #5 av: Tusen

#4 Okej! Då fattar jag. Tror du det kan vara något medicinskt? Kan det vara något knas med livmodern t.ex.?


Anmäl
2013-07-19 02:19 #6 av: Cahira

Det kan vara skendräktighet, det kan vara "bara" stress, det kan vara smärta kanske.. eller ingenting alls. Är nog bara en bra ide att kolla upp för att vara på säkra sidan. 

Hoppas det inte är nåt! Blomma

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.