Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Klicker, Träning & Trix

lära hund stanna

2013-07-14 14:08 #0 av: annie-ess

Hur har ni lärt eran hund Stanna? 
Är det så tydligt att sätta hunden ner, säga stanna och gå ifrån några meter o berömma. Den fattar ju knappast ordet i detta stadie och att den gör rätt som sitter kvar? 

Någon som fångat in beteendet? 

Har Kontraktkontraktet och Eva ger tips om att fånga in det, exempelvis när man ska kasta en boll, att man inte kastar den alla gånger, så brukar ju hunden stanna upp och ''vart tog bollen vägen?'' 
Börjat göra detta och klickar då när han stannar upp. 
Men vill veta hur ni här gjort :) 

Anmäl
2013-07-14 14:13 #1 av: AnneN

I vilken situation är det den ska stanna? Är det tex vid sitt/ligg och du går ifrån hunden? Då hunden är en bit framför dig? Inkallning med ställande/sättande? Fotgående med ställande? Eller annan situation?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-07-14 14:16 #2 av: annie-ess

Ex vid sitt/ligg när jag går ifrån hunden, även kanske om vi är ute och går och han är lös och han går lite för långt fram. 

Anmäl
2013-07-14 14:45 #3 av: Maja2

#2 Det är skillnad på Stanna som i Sitt/ligg och stanna kvar, än stanna, som i stoppa farten. Sätt olika kommandon på de två så blir det lättare för hunden. Jag har tex kommandot "stilla" när jag vill lämna hunden sittande eller liggande och jag går därifrån, medans jag använder kommandot "stanna" när vi är ute och går, och hundarna ska stoppa farten. 

Anmäl
2013-07-14 14:51 #4 av: annie-ess

#3 Okej, fair enough, det låter mycket vettigare.

Vill du dela med dig om du har lärt din hund betydelsen av Stanna och Stilla? 

Anmäl
2013-07-14 14:58 #5 av: Maja2

Vid "Stilla" Har jag först sett till att hunden kan "sitt" ordentligt. Sedan har jag kommenderat "Sitt", hållit upp handen för att med kroppen visa att hunden ska sitta kvar. Backat ett steg, gått tillbaka. I början bara backa ett enda steg, och sedan gå tillbaka och belöna. Utöka när du ser att hunden klarar det. Backa ett steg och stå där i ett par sekunder, gå tillbaka. backa två steg, gå snabbt tillbaka .... backa tre steg och stå där i 5 sek. Huvdudsaken är att det lyckas. DÅ först, har jag lagt på kommandot "Stilla"


I "stanna" har det varit lätt, då jag tidigt lärde hundarna att - Stannar jag, så stannar Du. Dvs, på promenader med koppel, stanna ofta, belöna när hunden stannar samtidigt. När den stannar varje gång Jag stannar, har jag lagt på kommandot "Stanna.  Nu kan de springa lösa framför mig. Ropar jag "Stanna" Så stannar de. 

Anmäl
2013-10-24 22:43 #6 av: sassigasarah

Jag övar väldigt mycket på stanna. Dels på kommando och utan kommando vid ALLA övergångsställen. 

När jag började med övergångsställen så stannade jag vid övergången, sa stanna och (stoppade henne om hon fortsatte och upprepade kommandot) sedan väntade jag tills hon tittade på mig. När hon tittade på mig fick hon klapp och beröm. Det sitter nästan helt med övergångsställen nu. Hon måste alltid gå fot över övergångsställena så när hon tittar på mig blir det beröm sedan fot och så går vi. Behöver sällan ge kommandot numera.  


När jag började med kommando stanna och att jag sj skulle gå iväg använda jag både gester och kommando. Jag sa stanna, satte fram handen rakt upp med öppen handflata framför henne och började backa ifrån henne. Hon fattade ganska snabbt. Förstod hon inte tog jag ögonkontakt, ställde mig framför och gav kommandot igen. Upprepade tills hon gjorde rätt ochdå blev det massa beröm.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.