Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

vad hade du gjort?

2013-06-28 00:55 #0 av: [saga@]

Om en av föräldrarna till valpen du vill ha har fel på ögonen.. hade du köpt valpen ändå?

Anmäl
2013-06-28 01:14 #1 av: AnneN

Beror på om felet är ärftligt eller pga skada, är det ärftligt så skulle jag inte köpa valpen och jag skulle dessutom ha anmält tikägaren till länsstyrelsen.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-28 01:32 #2 av: [saga@]

Jag kan inget om sjukdomarna men läste kort att näthinnan lossnar när hunden har sjukdomen

Anmäl
2013-06-28 03:05 #3 av: AnneN

Okej, de sjukdomarna är oftast ärftliga och det ska absolut aldrig någonsin avlas på hundar som har dessa sjukdomar eftersom risken är stor att även avkomman drabbas.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-28 11:49 #4 av: [saga@]

Okej va drygt.. vill ju inte riskera att min hund blir sjuk.. och om den får samma problem täcker inte försäkringen eftersom en av föräldrarna hade sjukdomen från början

Anmäl
2013-06-28 16:20 #5 av: Persifone

Jag hade inte velat stödja en så oseriös uppfödare, man vill ju ha en frisk valp :)

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-06-29 08:25 #6 av: Forest

Köper man nu renrasig valp som är regestrerad i skk så har dom som krav att fäderdjuren ska vara ögonlysta OM det tillhör rastypisksjukdom. Jag tycker det är bra att du läser på en massa olika, man ska vara mycket observant på sjukdomar och att uppfödare har gjort hälsotester på däderdjuren

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-29 13:42 #7 av: htt

Vilken ras handlar det om? :)

Anmäl
2013-07-01 22:29 #8 av: Hera

#4 Då väljer du en valp från friska linjer. Så minimerar du risken för sådant.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-07-02 22:41 #9 av: Michaela-N

Beror nog lite på, finns ju lindrigare varianter av ögonfel såsom distichiasis och lindrig CRD t.ex, som man får avla på och som inte är jättefarliga. 

Tveksamt ändå om jag skulle välja en valp där ena föräldern har lindrig CRD eller distichiasis. För det mesta finns det ju faktiskt många andra valpkullar att välja på.


Anmäl
2013-07-03 20:56 #10 av: Tregly

Jag skulle inte stödja sådan avel och letat efter en annan uppfödare Glad Sen är det klart svårt att lämna en valp som man sett ut, men tänk på vilka kostnader det kan komma att röra sig om. Och eftersom försäkringen troligen inte täcker så blir det inte roligt. Du kanske får en hund som får gå igenom en massa operationer eller förlora ett öga/tappa synen. Vet inte vad för sjukdom det rör sig om, men är det en sjukdom och inte skada så är risken stor att den förs vidare. Och även om inte valparna i kullen verkar ha ögonproblem nu så kan det komma när de är äldre, eller så för de generna vidare om någon av köparna tar valpar efter sin hund. 

Satsa på en frisk hund ist. Även om det är svårt att kanske tacka nej till en valp man kanske fäst sig lite vid så är det ändå det bästa att göra. Säljs valparna lätt kommer kanske uppfödaren ta fler valpar efter föräldern med ögonproblem, och det vill man ju inte stödja.

Anmäl
2013-07-03 21:46 #11 av: [Bolten]

Jag skulle tackat nej =)

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl
2013-07-04 07:13 #12 av: Rumblebee

Skulle också tacka nej. I mina ögon finns  det inga som helst anledningar att avla på ett djur som har något fel som är ärtligt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.