Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Varning för oseriösa personer i hundvärlden

Smuggelhundar

2013-06-19 09:57 #0 av: Shettisar

Något att tänka på för alla dom som anser att hundar ska räddas från andra länder. Vad de som köper smuggelhundar bidrar till..Arg

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/s%C3%A5-luras-vi-att-k%C3%B6pa-sjuka-valpar-fr%C3%A5n-fabriker-i-polen-2381285

Anmäl
2013-06-19 13:22 #1 av: kajsai

hemskt!

Anmäl
2013-06-19 20:24 #2 av: Maja2

fast ... alla hundar från andra länder, är INTE smuggelhundar. 

Anmäl
2013-06-20 00:32 #3 av: Persifone

Att importera och köpa smuggelhund är ju två olika saker, eller vad menar du TS?

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-06-20 09:29 #4 av: Shettisar

Att importera hundar är en helt annan sak Glad

Att köpa smuggel hund med konstigheter kring köpet är för mig ett stort No No. Kan man inte se föräldrar djuren och syskonen så drar jag öronen till mig.Likaså att hämta valp från en bil är för mig helt ofattbart att man inte anar något lurt så visst finns det dom som bidrar till uppfödningen av "smuggelhundar"..

Anmäl
2013-06-20 09:58 #5 av: Kalli

Så varför ska människor som väljer att "rädda" hundar från andra länder tänka på vad de som köper smuggelhundar bidrar till? Är det inte de som köper smuggelhundar som är de ansvariga?

Eller menar du att de som tycker att man ska "rädda" hundar från andra länder är samma människor som köper smuggelhundar?

Personligen tror jag att det är rätt vanligt att man inte får veta att det är en sk. smuggelhund man köper även om jag håller med om att man borde fatta misstankar. 

I övrigt är inte alla smuggelhundar valpar, även om det i dessa fall snarare handlar om obetänksamma individer än organiserade ligor.

Anmäl
2013-06-20 12:16 #6 av: Shettisar

Vad jag menar är att otroligt massor av hundar som kommer till vårat land är smuggel hundar/valpar och säljs på de mest konstigaste vis. Även de hundar som räddas från andra länder kommer hit och förväntas kunna leva "normala" liv. Även här har man sett horribla historier om sjukdomar,skador,mentala skador osv osv,där dessa  "räddare" inte upplyser om hur hunden levt innan.Oftast gatuhundar som ska räddas till varje pris men ingen ser till hundens psyke.Inte alla klarar av att leva ett "normalt" hundliv. Det är vår förbannade skyldighet att ta ansvar och verkligen kolla upp vad det är för person bakom den tilltänkta hunden och även hundens bakgrund.Orkar man inte detta så ska man fasikens inte skaffa hund.Det har varit så mycket om oseriösa djurförsäljare och annat runt om djur så man kan inte ursäkta sig med att man inte visste.Ska tillägga att alla hundmänniskor är ansvariga! Oavsett vad man köper och hur,för någon gång måste det ta stopp och vilka ska då stoppa det? Jo vi som har hunden som arbetskamrat,sällskap,tränings kamrat dvs familjemedlem..Vem annars? Vi kan inte bara rulla tummarna och anse att det är alla andra som får ta den smutsiga biten.

Anmäl
2013-06-20 16:27 #7 av: Kalli

#6: Du blandar äpplen och päron så till den milda grad att jag faktiskt har svårt att veta hur jag ska besvara det inlägget mer än att förtydliga att smuggelhundar och importerade inte alls är samma sak. Förstår faktiskt inte vad det senare har i ett inlägg om tv4 repotage att göra. Även om jag håller med dig om att vi självklart har ansvar för hunden och dess välmående.

Anmäl
2013-06-20 23:57 #8 av: vallhund

#6 På vilket sätt är jag ansvarig för smuggelhundar o import av gatuhundar?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-01 15:37 #9 av: heden


Hej

JA jag har sett vad dom gör och det var vidrigt att höra. Hemskt att avla så mycket så tikarna dör av utmattning. Man blir förbannad och ledsen över hur hundarna har det i Polen. Dom har ingen status alls.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.