Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

kastrering ja/nej?

2013-06-13 10:56 #0 av: annie-ess

Har du kastrerat din hanhund? 

Om inte, vad var motiveringen för det? 

Har du kastrerat, isåfall när gjorde du de? Innan han visade tendens på könsmognad? 

Anmäl
2013-06-13 15:47 #1 av: smurfan-13

Jag har kastrerat samtliga hundar som inte skall gå i avel, både tiken och hanarna. Alla gjordes unga, innan könsmognad och utomlands (bodde då i spanien). Idag har jag en renrasig valp på 7 månader och det lutar åt att han kommer att kastreras (inte helt korrekt bett + att hans pappa finns ganska så mkt redan i rasens stam). Kommer dock vänta till tidigast han har blivit friröntgad och ev ytterligare lite längre beroende på hur han utvecklas i sin person. Vill inte kastrera i samband m en jobbig ålder, utan då han känns som mest stabil. Han är idag könsmogen och väl medveten om löpande brudar. Dock trevlig, vänlig och arbetsvillig.

Anmäl
2013-06-13 21:32 #2 av: Forest

Nej, vi har skaffat tik för att de har passat oss mer. Jag ser väl ingen fördel att kastrera en fullt frisk hund om inte hunden är sjuk eller lider vid löptider (gäller även hane)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-17 15:43 #3 av: Michaela-N

Min hane kastrerades några veckor innan han fyllde 1 då han markerade inomhus och hur jag än gjorde lyckades jag inte träna bort det. Som tur var slutade han med det direkt efteråt.


Anmäl
2013-06-17 18:35 #4 av: [saga@]

Jag kommer att göra det på min hane jag komme att köpa sen:) jag tycker att bollar är rätt så äckliga.. Är han avels duglig så får dom sitta kvar ett tag.
Jag funderar på om han kanske blir tråkig av det?

Anmäl
2013-06-17 18:37 #5 av: vallhund

Nej, jag ser ingen anledning att karva i friska hundar som inte har problem med löp etc. Dessutom finns det risker.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-06-18 10:47 #6 av: [Nisseplupp]

Jag ska kastrera min hanhund när han uppnår rätt ålder. Jag har alltid haft mina egna hundar kastrerade då jag tycker det är lättast medans min mamma inte har behövt kastrera hennes 2 hanhundar. 

Sen är min hund en blandras och har en tuff ras i sig så jag kastrerar för hans eget bästa samt mitt eget bästa.. 

Anmäl
2013-06-18 15:17 #7 av: [Bolten]

Nej och kommer aldrig kastrera mina hundar så länge de inte har något problem relaterat till det. Ser ingen poäng att göra de och precis som #5 säger så finns de risker.

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.